Sport

Junioara Sorina Miclăuș face pasul spre Divizia A1 în tricoul celor de la UVT Agroland

Junioara Sorina Miclăuș face pasul spre Divizia A1 în tricoul celor de la UVT Agroland

UVT Agroland Timișoara promovează jucătoarele din propria pepinieră pe prima scenă a voleiului feminin românesc. Aflată la final de juniorat, extrema Sorina Miclăuș își va petrece următorii trei ani, cel puțin, la ”Agro”: echipă cu care a semnat o înțelegere valabilă pentru trei sezoane.

Sorina Miclăuș este una dintre cele mai de perspectivă extreme din România, a fost internațională de junioare și are în palmares trei medalii: bronz alături de CS Bravol Brașov (2015, Cadete), argint (2018, Divizia Junioare) și aur (2017, Divizia Junioare) – ultimele două în tricoul celor de la UVT Agroland. Originară din Brașov, voleibalista a fost, de asemenea, admisă la Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie din cadrul Universității de Vest Timișoara.

”Aș putea spune că este un vis devenit realitate. De unde totul a început acum 9 ani ca o modalitate de a face puțină mișcare, am ajuns să realizez ceea ce atunci nici măcar nu aș fi crezut că este posibil. Saltul din juniorat în Divizia A1 este deja un prilej extraordinar de a învăța și de a prinde experiență, iar faptul că am de asemenea șansa de a întâlni echipe și din afara țării este cu atât mai mult o oportunitate. Mă bucur că am putut demonstra că atât timp cât există voință, se poate ajunge la performanță. Aș vrea să le mulțumesc antrenorilor care m-au îndrumat la început, Arpad Ferencz și Răzvan Pătran”, a spus Miclăuș, care consideră că cea mai mare provocare pentru ea este adaptarea la rigorile primului eșalon.

În această vară, Sorina Miclăuș a fost convocată în premieră la naționala de senioare a României, iar experiența la lot a fost una pozitivă. ”Prima mea experiență la naționala mare a fost nu foarte lungă, dar extrem de plăcută. Pe lângă faptul că am avut șansa de a le cunoaște pe „fetele mari”, am putut să văd ce înseamnă un lot de senioare din punct de vedere al pregătirii și am avut oportunitatea de a scoate puțin capul în lumea mare a voleiului. Am avut parte toate cele nou-venite de o primire călduroasă din partea celor de acolo. Toate încurajările și micile laude venite atât din partea fetelor, cât și din partea antrenorilor, m-au ajutat să prind încrederea de care aveam nevoie pentru debutul în Divizia A1”, a conchis noua extremă de la ”Agro”.

Acesta este al patrulea transfer al verii pentru UVT Agroland. Clubul de pe bega a mai semnat înțelegeri cu centrul Roxana Iancu, extrema Katarina Jovanovic și coordonatoarea Barbora Kosekova.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*