Național

Incendii în Grecia. Ministrul Fifor: Suntem pregătiți să trimitem două aeronave

Incendii în Grecia. Ministrul Fifor: Suntem pregătiți să trimitem două aeronave

România ajută Grecia cu două aeronave pentru a face față incendiilor puternice care au ucis peste 70 de oameni, au rănit aproape 200, a anunțat miercuri dimineață Mihai Fifor, ministrul Apărării, la Digi24.

„Noi suntem pregătiţi în momentul de faţă să decolăm de pe Baza 90. Discutăm despre un avion specializat în stingere de incendii, de un avion Hercules pentru sprijin logistic, de 20 de militari, care deservesc aceste aeronave. Suntem aproape pe final cu aceste proceduri pe care trebuie să le îndeplinim. De asemenea, suntem în legătură directă cu colegii din Grecia, am avut o nouă discuţie în această dimineaţă cu ministrul Apărării elen, spunându-i că suntem pregătiţi să zburăm spre Grecia. Cred că în următoarele putem porni în această misiune”, a declarat Mihai Fifor, pentru Digi24.

„Deocamdată acesta este sprijinul pe care România îl pune la dispoziția Greciei. Acesta este și sprijinul pe care partea elenă l-a acceptat. În cazul în care e nevoie de mai mult, cu siguranţă, vom fi alături de colegii noştri eleni”, a adăugat ministrul Apărării.

Fifor a precizat că și alte țări, precum Italia sau Turcia, au intervenit pentru ajutor în fața incendiilor.

Anterior, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a declarat că până la această oră nu sunt informații despre români care să se numere printre victimele incendiilor masive din Grecia.

Sursa: DIGI24.ro

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*