Administrație

Cum se va face curățenia străzilor în Timişoara după ce expiră contractul cu RETIM

Cum se va face curățenia străzilor în Timişoara după ce expiră contractul cu RETIM

Primăria Timișoara va încheia un contract de „forţă majoră” cu un operator pentru curăţenia străzilor. Contractul trebuie să intre în vigoare din data de 5 august, când expiră prezentul contract cu firma de salubrizare Retim, a anunțat primarul Nicolae Robu.

Societatea Retim a anunţat că nu se va prezenta la o nouă licitaţie pe această componentă, întrucât ar dori preţuri mai mari pentru serviciile prestate.

Edilul a precizat că la licitaţia organizată pentru componenta de contractare a unui operator care să se ocupe de salubrizarea străzilor şi a şoselelor s-a prezentat o singură firmă, care a cerut un preţ mai mare decât dublul plafonului legal admis de caietul de sarcini.

Nicolae Robu a mai precizat că primăria va invoca forţa majoră şi va proceda la contractarea unui operator pe o perioadă interimară, până când se va finaliza o nouă licitaţie cu un operator pentru acest serviciu.

„Avem o adresă şi de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în care se spune că este un caz de forţă majoră, pentru că nu poţi lăsa un oraş fără servicii de curăţenie”, a precizat edilul Timișoarei.

Contractul cu Retim pentru salubrizarea municipiului va expira în 4 august, iar din 5 august, primăria susţine că este deja în discuţii pentru semnarea unui nou contract „de forţă majoră”.

Adora Beauty

Un comentariu

  1. Bodea Ana

    Contracte date pe favoritisme sau criterii legale ?Se stiedin timp ca expira contractele totusi in ultimii ani se practica aceste numite de biroul achizitii si juristi ,,cumpărări directe “ care le folositi dupa bunul plac … negru pe alb scris in lege ,,Achizitii directe “ dar clar permis doar anumitor operatori !Incercarea de a baga sub preș nu va fii negociata la acest subiect încălcare cu buna știință a legislației .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*