Social

Timişoara nu e rampă de gunoi! Poliţia Locală a amendat în 2018 peste 1.300 de persoane care au aruncat deşeuri

Timişoara nu e rampă de gunoi! Poliţia Locală a amendat în 2018 peste 1.300 de persoane care au aruncat deşeuri

Polițiștii locali acționează permanent pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, formând adevărate rampe clandestine de gunoi în Timișoara.

O contribuție semnificativă vine și din partea unora dintre cetățeni care sesizează la Poliția Locală atunci când observă persoane care aruncă deșeuri în diverse locuri, aceasta pe lângă situațiile în care sunt depistați și identificați cei care aruncă gunoaie cu sprijinul camerelor de supraveghere instalate în oraș.

O astfel de sesizare a venit din partea unui locatar care a observat că se abandonează deșeuri pe str. Gelu, în fața unui imobil. Polițiștii locali s-au deplasat la fața locului și au depistat două persoane care au depozitat deșeuri pe domeniul public care au și fost sancționate. Sancțiunile pentru astfel de fapte pot ajunge până la 2.000 de lei conform legii.

Cantități semnificative de deșeuri unde s-au format rampe și au fost aplicate sancțiuni în ultima perioadă sunt pe străzile Mătăsarilor, Romulus, Petre Ispirescu, Ecaterina Teodoroiu, C. Negruzzi, Labirint, A. Șaguna.

De la începutul anului până în prezent au fost aplicate de către polițiștii locali 1.366 sancțiuni contravenționale celor care au fost depistați aruncând gunoaie pe domeniul public, fiind identificate și salubrizate, la intervenția polițiștilor locali, un număr de 429 locaţii cu deșeuri abandonate.

De asemenea, cetățenii au sesizat probleme pe linie de mediu în 475 de situații de la începutul anului.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că potrivit HCL 371/2007 este interzisă aruncarea sau abandonarea de orice deșeuri pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestora recipientelor de deșeuri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*