Sport

Ionel Pascotă, campion național cu două etape înainte de finalul sezonului! Vezi ce titlu mai țintește!

Ionel Pascotă, campion național cu două etape înainte de finalul sezonului! Vezi ce titlu mai țintește!

Cel mai titrat sportiv în activitate al județului Timiș, motociclistul Ionel Pascotă a câștigat din nou două etape consecutive în cadrul Campionatului European BMU, etape comune cu ”Naționalul” de viteză al României și și-a adjudecat un nou titlu de campion național.

Motociclistul născut la Giroc, Ionel Pascotă se menține în vârful piramidei performanțelor sportive și în 2018, iar pentru a ”întări” aceste vorbe, motociclistul a câștigat încă două etape din cadrul Campionatului European BMU, a VIII-a și a IX-a, etape care au contat și pentru Campionatul Național de Motociclism Viteză al României. Desfășurate la Serres, în Grecia, etapele au fost la discreția lui Pascotă, care în runda a opta a Europeanului BMU, categoria Supersport (600 cmc), a fost nevoit să ”tragă tare”, după ce a plecat de pe poziția secundă a grilei de start, însă câștigarea acestei curse a fost o formalitate.

În cea de-a doua zi de competiție, adică la etapa cu numărul nouă a aceleiași competiții regionale, dar plecat din pole-position, Pascotă a încheiat ”en-fanfare” cursa, urcând din nou pe prima treaptă a podiumului, performanță ce a făcut ca Pascotă să devină din nou campion național, deși mai sunt încă două etape din competiția internă. Astfel, Pascotă a reușit să-și adjudece un nou titlu de Campion al României la motociclism viteză.

În Campionatul European BMU, Ionel Pascotă ocupă poziția de lider în clasament, având un avans considerabil -39 de puncte-, fiind foarte aproape de obținerea unui nou titlu și în această competiție.

”Vreau să mulțumesc, în primul rând, Consiliului Județean Timiș pentru sprijinul acordat pe parcursul acestui sezon. Fără ajutorul acordat nu aș fi putut fi la cel mai înalt nivel. De asemenea vreau să mulțumesc și Primăriei Timișoara, sponsorilor, dar și familiei și fanilor, aceștia din urmă având de asemenea un aport special în cariera mea sportivă. Vă mulțumesc tuturor din suflet și sper că vă bucurați alături de mine de acest succes desăvârșit, la fel cum sper să o facem și la finalul Campionatului European BMU”, a declarat Ionel Pascotă, după revenirea de la Serres.

Următoarea etapă la care participă giroceanul va avea loc pe data de 23 septembrie 2018, la Plevna, în Bulgaria.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*