Politic

Laura Chindriș, consilier local ALDE: Primarul Robu se “descurcă” singur să promoveze Timișoara, nu are nevoie de experți în turism!

Laura Chindriș, consilier local ALDE: Primarul Robu se “descurcă” singur să promoveze Timișoara, nu are nevoie de experți în turism!
Adora Beauty

Asta reiese din faptul că, în anul centenarului și cu 3 ani înainte de 2021, atunci când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, Nicolae Robu  se laudă cu tramvaiul turistic, în timp ce experții pe turism și-au dat demisia în bloc din structurile primăriei. Motivul e simplu: experții în turism cedează pentru că nu au cu cine lucra! Ideile creative și valoroase nu sunt luate în considerare de mai marele primăriei Timișoara.

Laura Chindriș, consilier local ALDE Timișoara: “Sunt tânără și spun eu, creativă în domeniul meu de activitate și pot înțelege ce înseamnă să ai idei valoroase care ajung să se lovească de rigiditatea și orgoliile unei persoane ce a ajuns la o vârstă respectabilă, dar care nu are capacitatea de adaptare și deschiderea către noile tendințe în materie de turism. Timișoara este un oraș cu un aer bătrânesc, îi lipsește dinamica și modernismul. Vedem peste tot aceleași panseluțe la umbra palmierilor și beculețe de sărbători scoase parcă din arhiva răposatului. Din păcate, în opinia mea și multor tineri de vârsta mea, Timișoara este un oraș parcă lipsit de viață, iar primarul, în loc să lase specialiștii să se ocupe de revigorare, ce face? Îi tratează cu ignoranță și aroganță pentru că el știe mai bine ce e de făcut. El e expert în toate!.

Printr-o comunicare de poziție, primăria Timișoara a fost înștiințată de mai mulți membrii ai Comisiei Operative de Turism (COT) și ai Comisiei Consultative de Turism (CCT) că părăsesc aceste structuri. Nemulțumiți că toate discuțiile au fost în zadar mai mulți experți în domeniu au hotărât să se retragă.

În timp ce oamenii pleacă dezamăgiți, primarul Robu tace mâlc, flutură în ochii timișorenilor ”marea realizare” a tramvaiului turistic și ignoră cu desăvârșire lucrurile semnalizate de experții în domeniu.

Pe fondul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, iată câteva din lucrurile semnalizate și ignorate de reprezentanții primăriei:angajarea în cadrul PMT a unui om responsabil cu turismul, suplimentarea personalului la Infocentrul Turistic, semnalizarea stațiilor de autocar pentru îmbarcare/debarcare, semnalizarea toaletelor publice, popularizarea folosirii bicicletelor de către turiști. PMT pune în circulație tramvaiul turistic fără să ia în considerare recomandările membrilor din CCT și COT”. 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*