Sport

Coordonatoarea echipei naționale de volei a Slovaciei, Barbora Kosekova, va juca la UVT Agroland

Coordonatoarea echipei naționale de volei a Slovaciei, Barbora Kosekova, va juca la UVT Agroland

Coordonatoarea echipei naționale de volei a Slovaciei, Barbora Kosekova, va evolua în următorul sezon pentru UVT Agroland Timișoara. Bănățencele au ajuns la un acord cu jucătoarea care a câștigat în ultimul sezon titlul în Ungaria și MEVZA Cup, alături de Linamar Bekescsaba.

Barbora Kosekova, născută la 27 noiembrie 1994, măsoară 1,78 metri și va evolua în premieră în Divizia A1 a României. Coordonatoarea a câștigat titlul în Ungaria și MEVZA Cup (Cupa Europei Centrale) în ultimul sezon, alături de Linamar Bekescaba, formație cu care a ajuns și până în optimile Cupei CEV – a doua competiție intercluburi de pe continent.

Kosekova a mai evoluat de-a lungul carierei pentru VK Královo Pole Brno (Cehia) și în țara natală pentru Doprastav Bratislava, VK Slávia EU Bratislava și ŠŠK Bilíková Bratislava. A câștigat titlul în țara natală de patru ori (2012, 2014, 2015 și 2016), dar a câștigat și patru Cupe ale Slovaciei (2012, 2013, 2015, 2016). În Cehia, alături de formația din Brno, s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului.

”Agentul meu mi-a spus la că sunt dorită la Agroland. Acest lucru m-a impresionat în cel mai plăcut mod. Cunosc echipa din sezonul trecut, datorită colaborării dintre Agroland și Linamar Bekescsaba. Chiar dacă meciurile au fost amicale, nivelul a fost unul ridicat. Echipa are în componență multe jucătoare tinere și talentate, care dau 100%. Mi-a plăcut spiritul lor de luptă. Mi-am dat seama că se lucrează bine și că acest club își dorește cele mai bune rezultate. La fel îm doresc și eu, astfel că ne-am înțeles”, a mărturisit Kosekova, pentru portalul celor de la UVT Agroland.

Deși se află pentru prima dată în România, Barbora are deja informații despre voleiul românesc și consideră că venirea la Timișoara este un pas important în carieră. ”Cunosc câteva jucătoare care au evoluat în România. De asemenea, am avut și meciuri contra României la nivelul echipelor naționale. Campionatul este foarte puternic în această perioadă și cred că este un pas important în cariera mea. Abia aștept să debutez. Mereu îmi setez obiective îndrăznețe. Îmi doresc să obțin maximum posibil alături de noua mea echipă în toate competițiile. Dacă vom munci din greu, cred că vom avea șansa să câștigăm multe meciuri”, a mai spus Kosekova, la venirea pe Bega.

Slovaca așteaptă cât mai mulți fani la sală în sezonul 2018-2019 și este nerăbdătoare să își cunoască noile colege. ”Aștept cu nerăbdare noul sezon. Este primul meu an în România și am așteptări mari. Sper că fanii vor veni să ne susțină în număr cât mai mare la meciuri, iar noi îi vom răsplăti cu rezultate bune. Abia aștept să vă cunosc!”, a mai spus Kosekova.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*