Social

Video: Timișoara își invită cetățenii și turiștii la ”dușuri” reci, prin parcuri

Video: Timișoara își invită cetățenii și turiștii la ”dușuri” reci, prin parcuri

Timișoara are un număr însemnat de parcuri aduse la standarde occidentale, ceea ce înseamnă inclusiv dotarea spațiilor verzi cu aspersoare, pentru a uda gazonul. Însă, acestea nu funcționează mereu așa cum ar trebui.

Imaginile de mai jos au fost surprinse sâmbătă dimineața în Parcul Karlsruhe, parc reabilitat pe final de ”carieră” a ex-ului Ciuhandu. La reabilitate, micul parc din vecinătatea Complexului Studențesc a fost primul parc ”de picnic” din oraș, pe pământ fiind montate covoare de ”gazon englezesc”, iarba arătând impecabil. Odată cu trecerea timpului, parcul a început, treptat, să se degradeze, municipalitatea ”uitând” de întreținerea corespunzătoare a acestui parc.

Tot ca urmare a reabilitării din urmă cu circa șapte ani, parcul a fost dotat cu un sistem perfomant (la acea vreme) de irigare, cu aspersoare care, o dată cu venirea căldurii, porneau după lăsarea întunericului (după ora 22:00) și se opreau dimineața, în jurul orei 6:30, pentru ca oaemnii să poată traversa în voie pe alei, însă, acest sistem nu a mai fost ”echilibrat” de ani de zile, iar aspersoarele pornesc de ceva vreme zi de zi, la diferite ore, după ”bunul plac”. Cel mai grav e că, de cele mai multe ori, oamenii care traversează parcul sau se deplasează pe trotuarele ce-l mărginesc, sunt obligați să facă dușuri reci pentru că aspersoarele pornesc din senin și își ”văd de treabă”, precum se vede în clipul atașat…

De precizat că imaginile au fost surprinse în jurul orei 10:45!!!


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*