Administrație

Primarul Timișoarei se pripește din nou! Cele 44 de autobuze electrice ”ne vor parveni în 2019”!

Primarul Timișoarei se pripește din nou! Cele 44 de autobuze electrice ”ne vor parveni în 2019”!

Nicolae Robu a anunțat că în 2019 Societatea de Transport Public Timișoara (STPT, fosta RATT) va beneficia deja din 2019 de toate cele 44 de autobuze electrice anunțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice că vor ajunge pe străzile capitalei Banatului.

Primarul liberal al Timișoarei, Nicolae Robu, nu a ezitat să se laude din nou, pe Facebook. Edilul de pe Bega a postat, sâmbătă seara, pe o rețea de socializare în care menționează că instituția pe care o conduce cofinanțează proiectul anunțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin care Timișoara urmează să primească 44 de autobuze electrice.

”Am stabilit un acord de parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice prin care vom primi 44 de autobuze electrice de 18 metri lugime fiecare. Valoarea totală a acestor 44 de autobuze electrice este de 26,4 milioane de euro. Sigur, se va organiza de către MDRAP licitația de rigoare. Prețul probabil că va scădea cum se întâmplă la orice licitație, dar atât este valoarea proiectului. Voi semna imediat după ședința de Consiliu Local, acordul de parteneriat cu MDRAP”, a declarat, vineri, edilul Timișoarei.

A doua zi, edilul a revenit cu o postare pe rețeaua sa preferată de socializare, Facebook, unde a precizat că toate autobuzele electrice ”ne vor parveni în 2019”, amintind, din nou, că parcul STPT are, printre altele, ”30 de tramvaie Armonia, 20 de minibuze, 7 vaporașe și 440 de biciclete”, fără a preciza că dintre cele enumerate, jumătate dintre tramvaiele Armonia nu sunt utilizate la această oră, vaporașele nu au drept de navigare pe Bega, iar o mare parte dintre biciclete nu au fost puse, nici ele, în circulație.

”Parcul auto al RATT/STPT crește cu 44 de autobuze electrice

Urmare unui parteneriat între Primăria Timișoara și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, se vor achiziționa de către acesta din urmă, pe fonduri europene, cu o cofinanțare de 2% din partea Primăriei Timișoara, 44 de autobuze electrice care vor reveni Municipiului Timișoara. Ele ne vor parveni în 2019. Așadar, RATT sau dacă vreți STPT, cum i se spune acum, va ajunge la un parc de mijloace de transport impresionant:
50 troleibuze
30 autobuze
30 tramvaie Armonia
20 minibuze
7 vaporașe
440 biciclete
44 autobuze electrice -proiect
20 tramvaie noi -proiect (minimum 20)
Dacă vă bucurați, dați Like
Dacă nu vă bucurați…
În ambele situații dați Share”, a scris Robu, pe Facebook, text din care rezultă că toate cele 44 de autobuze electrice vor ajunge în capitala Banatului în cursul anului viitor, ceea ce este extrem de greu de crezut, ca să nu spunem imposibil!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*