Sport

Poli Timișoara ar putea rămâne pe Dan Păltinișanu. Vezi propunerea președintelui Radu Birlică

Poli Timișoara ar putea rămâne pe Dan Păltinișanu. Vezi propunerea președintelui Radu Birlică

Președintele clubului Poli Timișoara, Radu Birlică, a dezvăluit pentru postul de radio Sport Total FM cum vrea să ”scape” de exilul pregătit de Consiliul Județean Timiș, instituție care a amenințat că evacuează clubul retrogradat din Liga I de pe arena Dan Păltinișanu, pe motiv că stadionul reprezintă un pericol public pentru spectatori.

Poli Timișoara va evolua în noul sezon al Ligii 2, care debutează pe 4 august 2018, etapa inaguruală urmând a fi disputată de elevii lui Ionel Ganea la Constanța, cu Farul. Aflat în prag de ”evacuare” de pe stadionul Dan Păltinișanu, arenă aflată sub tutela Consiliului Județean Timiș (CJT), clubul condus de Radu Birlică are în plan să propună instituției care administrează terenul un ”barter”. Ce presupune înțelegerea? ”Nu cred că nu vom găsi o soluție legală încât să nu rămânem în actualul stadion Dan Păltinișanu. Vom propune un barter autorităților locale, noi să le punem la dispoziție infrastructura, iar ei stadionul”, a dezvăluit Birlică, conform sursei amintite.

Președintele alb-violeților care au evoluat în primul eșalon, a dezvăluit și care este principala grijă pe care o are clubul din punct de vedere economic, dar și câți bani vor intra în conturile lui Poli în viitorul sezon. ”Dacă nu am avea cel mai mare stres din viața noastră, datoriile către jucători, ar fi totul perfect! Nu este totul roz, dar avem mari speranțe cu această echipă. 10.000 de euro vin de la un sponsor din Liga a II-a, iar restul de 25.000, din drepturile TV. Este o bătaie de joc, este o sumă derizorie! Mie mi-ar fi rușine să lucrez în marketingul Federației și să pun la dispoziția cluburilor o astfel de sumă. Eu mi-aș fi dat demisia pe loc!”, a răbufnit Radu Birlică, conform sptfm.ro.

Primul om în clubul de pe Bega este hotărât să rămână la Timișoara, indiferent de ”momeala” venită din partea altor formații, chiar din prima ligă. Birlică a dezvăluit că a avut deja o ofertă din partea altui club, dar a refuzat-o, iar de la Poli nu ar pleca nici dacă i s-ar oferi o sumă consistentă. ”Am o propunere concretă din Liga I, dar am refuzat-o. Dacă nu am plecat atunci când am retrogradat, nu pot să plec acum când am pus bazele unui club solid. Nu voi pleca acum nici pentru un milion de euro!”, a mai spus Radu Birlică, în cadrul emisiunii ”Fotbal la matineu”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*