Administrație

Timişoara va primi de la Ministerul Dezvoltării 44 de autobuze electrice

Timişoara va primi de la Ministerul Dezvoltării 44 de autobuze electrice

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice promite să cumpere 44 de autobuze electrice pentru Timişoara.

Potrivit primarului Nicolae Robu, primul pas este emiterea unei hotărâri de Consiliu Local prin care primarul să fie împuternicit să semneze acordul cu ministerul.

„Am stabilit un acord de parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice prin care vom primi 44 de autobuze electrice de 18 metri lugime fiecare. Valoarea totală a acestor 44 de autobuze electrice este de 26,4 milioane de euro. Sigur, se va organiza de către MDRAP licitația de rigoare. Prețul probabil că va scădea cum se întâmplă la orice licitație, dar atât este valoarea proiectului. Voi semna imediat după ședința de Consiliu Local, acordul de parteneriat cu MDRAP”, a declarat, vineri, edilul Timișoarei.

Primarul Nicolae Robu a spus că pentru acest proiect Timişoara trebuie să contribuie cu 2% din banii necesari, iar primul autobuz electric ar putea ajunge la noi în cursul anului 2019. Primarul Nicolae Robu a mai spus că societatea de transport va trebui să angajeze mai mulţi şoferi.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*