Eveniment

Timişean depistat la frontieră cu acte false, la volanul unui autoturism furat

Timişean depistat la frontieră cu acte false, la volanul unui autoturism furat

Poliţiştii de frontieră de la Cenad au depistat un cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare britanic fals pentru autoturismul furat pe care îl conducea.

Vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, B. C., în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza judeţului Timiș, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie.

La solicitarea poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi certificatul de înmatriculare  la control, document ce avea însemnele autorităţilor britanice.

La controlul specific, agenţii au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia original, acesta fiind fals. Totodată, polițiștii de frontieră au mai constatat faptul că autoturismul figurează ca fiind furat, alertă introdusă de autoritățile din Marea  Britanie în data de 16.07.2018, iar plăcuțele de înmatriculare ale acestuia aparțineau altui autoturism.

Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că a obţinut documentul și autoturismul din Marea Britanie, în urmă cu două zile, în schimbul sumei de 7.000 de lire şi nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul ar fi fals sau că autoturismul ar fi căutat de către autorităţi.

Drept urmare, autoturismul în valoare de aproximativ 12.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul instituției, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, tăinuire și uz de fals.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*