Politic

Robert Tudorache, secretar de stat ALDE în Ministerul Energiei, în vizită la Timișoara

Robert Tudorache, secretar de stat ALDE în Ministerul Energiei, în vizită la Timișoara

Robert Iulian Tudorache, Secretar de Stat ALDE în Ministerul Energiei, s-a aflat astăzi la Timișoara unde a avut o întâlnire la Instituția Prefectului.

La eveniment au participat reprezentanți ai Prefecturii,cât și ai Consiliului Județean în vederea organizării acțiunii din perioada 29-31 mai 2019, acțiune ce va purta denumirea de ”Noile posibilități de finanțare și schemele inovatoare oferite de programul FP9”.

În cele trei zile ale conferinței vor fi abordate tematici cu referire la programul FP9 (Framework Programme9) și totodată discutate subiecte precum: cooperarea regională în domeniul energiei, diversificarea surselor și rutelor de aprovizionare în contextul politcii energetici a Uniunii Europene, eficiență energetică, decarbonarea sectorului energetic și asigurarea tranziției către o economie cu emisii scăzute.

România va prelua începând cu data de 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției Consiliului Uniunii Europene, pregătirea și derularea acestui mandat reprezentând o prioritate națională. Cu această ocazie se vor promova județele și orașele din România, Timișoara având și o semnificație istorică, fiind primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric.

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*