Eveniment

Peste o sută de gospodării din Timiș sub ape

Peste o sută de gospodării din Timiș sub ape

Ploaia a făcut ravagii în mai multe localități din județul Timiș. Peste o sută de gospodării se află sub ape. Localnicii s-au trezit noaptea trecută cu inundații în curți și case.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş a fost solicitat să intervină la 44 de situaţii de urgență, ca urmare a efectelor fenomenelor meteo imediate și a precipitaţiilor prognozate după cum urmează: Stația de Pompieri Făget a intervenit în orașul Făget, în localitatea Bichigi, în localitatea Drăgșinești, în localitatea Bătești și în localitatea Traian Vuia; Detasamentul de Pompieri Lugoj a intervenit în localitățile Făget, Ohaba Lungă, Cladova, Begheiu Mic, Drăgșinești, Ierșnic, Răchita, Dumbrava și în localitatea Traian Vuia; Detașamentul 2 de Pompieri Timișoara a intervenit în localitățile Făget și Bătești; Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara a intervenit în Timișoara, strada Mihail Kogâlniceanu, în sat Răchita, în orașul Făget și în localitatea Traian Vuia; Stația de Pompieri Buziaș a intervenit în localitățile Bichigi și Făget; Stația de Pompieri Deta a intervenit în localitățile Bichigi și Traian Vuia.

În total, au intervenit 3 ofițeri și 40 subofițeri cu 1 motopompă remorcabilă de capacitate mărită, 14 motopompe, 7 electropompe, 2 microbuze, 4 autospeciale de intervenție, 1 motogenerator și un motofierăstrău cu lanț.

În total au fost 114 case și curți inundate după cum urmează: comuna Bichigi 50 gospodării, comuna Traian Vuia 45 de gospodării, localitatea Răchita 19 gospodării. Momentan, nu mai există pericol de inundare și al altor gospodării, iar situația din localitățile afectate începe să revină la starea de normalitate.

Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia.

(Foto: ISU Timis)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*