Social

Noul sistem de colectare urmează să fie implementat și în Timișoara din luna august

Noul sistem de colectare urmează să fie implementat și în Timișoara din luna august
Adora Beauty

Încă de la începutul anului Societatea RETIM Ecologic SERVICE colectează în mai multe localități din județul Timiș printre care din orașele Lugoj, Recaș și Buziaș. Din luna august urmează să implementeze noul sistem și în Timișoara.“În cadrul acestui sistem de colectare a deșeurilor, trebuie să respectăm câteva reguli simple, astfel încât fiecare deșeu să ajungă în recipientul care ii este destinat. În acest fel, fiecare dintre noi poate contribui la imbunătățirea mediului și a unor condiții de viață mai bune, în județul nostru”, a afirmat Romeo Ursu, directorul executiv ADID Timiș.

În pubela neagră vor fi colectate deșeurile reziduale, cum ar fi : resturi de mâncare (carne, pește, resturi de produse lactate) și alte deșeuri ce nu pot fi reciclate (mucuri de țigări, conținutul sacului de la aspirator).

În pubela galbenă , destinată zonelor urbane, vor fi colectate doar  deșeurile reciclabile: hârtie și carton (cutii, ambalaje alimentare, cărți, caiete, ziare), plastic (PET-uri, folie de plastic, flacoane de șampon, pungi și ambalaje din plastic) și metal (doze de aluminiu, conserve, folie de aluminiu).

Ambalajele din sticlă (sticlă și borcane)  vo fi depozitate în recipiente de tip clopot, de culoare verde amplasate în locații cât mai accesibile.”Separaţi deşeurile chiar la locul unde se produc: în casă, la birou sau pe stradă! Mergeţi la punctul de colectare selectivă din apropierea locuinței sau la pubelele pe care le aveți în curte şi depuneţi-le pe categorii, urmând culoarea containerului“, este îndemnul directorului executiv al ADID TIMIȘ.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*