Educație

Se lansează Centrul de inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret

Se lansează Centrul de inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș lansează în 25 iulie Centrul de inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret. Evenimentul va avea loc de la ora 18, la Casa Tineretului Timișoara (în Spatele Casei).

În cadrul evenimentului vor participa reprezentanți din organizații neguvernamentale, autorități și instituții publice, alături de parteneri sociali și alți cetățeni interesați de domeniul politicilor publice de tineret. Înscrierile se pot face până luni, 23 iulie, accesând acest link.

Centrul are scopul principal de a formula și promova propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern în domeniul politicilor de tineret. Aceste propuneri vor fi realizate la nivel național, regional și local, prin facilitarea dialogului social și civic între diverși actori ai societăți (organizații neguvernamentale, parteneri sociali, personal din autoritățile și instituțiile publice locale, regionale și naționale, cetățeni).

Administrația publică din România, la nivel central și la nivel local, a trecut prin transformări majore. În pofida evoluțiilor pozitive înregistrate, aceasta prezintă în continuare o serie de deficiențe, concentrându-se mai mult pe latura formală a activității administrației. Proiectul „Centru de inovație și excelență în domeniul politicilor publice de tineret” își propune să vină în sprijinul dialogului public dintre autoritățile, instituțiile publice și societatea civilă. Acesta se va  desfășura în perioada mai 2018-iulie 2019, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara.

Pentru consolidarea și funcționarea acestui centru, proiectul prevede obiective care sprijină dezvoltarea organizațiilor și actorilor sociali în domenii precum: advocacy, dialog civic, formulare și promovare politici publice. De asemenea, va fi realizată o rețea Rețea tematică de cooperare națională în domeniul politicilor de tineret, care va avea minimum 300 reprezentanți din societatea civilă și instituții publice. Aceștia vor beneficia de programe de formare și ghid pentru formularea și promovarea politicilor publice de tineret.„Ne propunem să accelerăm procesul de reglementare a centrelor de tineret din România. Tinerii au nevoie de infrastructură dedicată lor, care sa aibă în desfășurare activități aferente comunității locale de tineret. FIind unicul centru de tineret din România, certificat de Council of Europe – ne asumăm rolul de a împărtăși experiența acumulată și de a dezvolta sectorul de tineret românesc. Până la finalul proiectului se va crea o rețea de peste 150 membri ai ONG-urilor și partenerilor sociali, pregătiți să dezvolte centre de tineret în comunitățile din care fac parte și să poată propune politici publice locale sau naționale”, a declarat Mihai Vilcea, președinte al Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, cofinanțat de Uniunea Europeană. Valoarea totală a proiectului este de 953,954 lei (cofinanțare Fundația Județeană pentru Tineret Timiș – 13,410.05 lei, cofinanțare Universitatea de Vest Timișoara – 5,669.04 lei).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*