Politic

ALDE Timiș demarează campania medicală “Ne pasă de sănătatea ta!”

ALDE Timiș demarează campania medicală “Ne pasă de sănătatea ta!”

ALDE Timiș a inițiat o acțiune prin care oferă consult cardiologic și pediatric gratuit timișenilor. Caravana medicală “Ne pasă de sănătatea ta” se va instala o zi întreagă în satele din județ, iar medicii specialiști vor sta la dispoziția celor interesați.

Ne dorim să venim în întâmpinarea copiilor și vârstnicilor cu probleme de sănătate din județul Timiș. Ideea ne-a venit în luna iunie când am fost într-un cartier cu familii nevoiașe din Săcălaz pentru a duce copiilor jucării. Am constat atunci că sunt mulți adulți care nu pot ajunge la medic cu copiii, nu-și permit un consult și nu știu care sunt drepturile lor. Drept urmare ne-am hotărât să facem și un pliant informativ, în care specificăm care sunt drepturile pacienților. Vom merge în cat mai multe localități din județ. Trebuie spus că poate participa oricine”, a transmis Alina Brie, medic specialist medicină de familie si medic rezident pediatrie.

Startul se va da sâmbătă, 21 iulie, în comuna Denta, iar apoi continuă în luna august la Pietroasa. “Vom oferi consult cardiologic care include măsurarea tensiunii arteriale și electrocardiogramă. Mulțumim ALDE Timiș pentru că ne pune la dispoziție un EKG. Iar pe pediatrie eu voi evalua starea copilașilor atât auditiv, cât și bucofaringian, voi testa sistemul nervos și reflexele osteotendinoase și voi măsura tensiunea arterială. Caravana se va desfășura pe tot parcursul anului”, a spus dr. Alina Brie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*