Administrație

Foto. Cum arată după reabilitare Parcul Alpinet, inaugurat marţi

Foto. Cum arată după reabilitare Parcul Alpinet, inaugurat marţi

Parcul Alpinet, situat pe malul stâng al canalului Bega, în zona centrală a orașului, a fost inaugurat astăzi.

În urma procesului de reabilitare, pe toată suprafața celor peste 20.000 mp a fost plantat gazon nou, mobilierul urban a fost înnoit, aleile pietonale au fost complet refăcute, a fost implementat un sistem ecologic de iluminare cu „dale decorative fotovoltaice”, iar parcul beneficiază de un sistem de irigare automatizat ce poate fi activat printr-o simplă aplicație mobilă.

De asemenea, în incinta parcului au fost amenajate mici lacuri şi “râuri” artificiale populate cu pești, acestea fiind înconjurate de peste o sută de noi arbori, arbuşti și plante perene.

“Astăzi am inaugurat Parcul Alpinet! Şi a ieșit minunat! Sper că sunteți de acord! Admirați pozele și apoi mergeți la fața locului! Vă asigur că merită! Parcul Alpinet este parcul dintre Podul Mihai Viteazu și Podul Maria. El este cunoscut și sub numele de Parcul Flora, dată fiind prezența pe arealul lui a restaurantului cu același nume. Recent, am inaugurat și Splaiul Tudor Vladimirescu, tronsonul dintre cele două poduri menționate mai sus, sub noua înfățișare, minunată și ea. Avem, acum, în zonă, o succesiune de câțiva kilometri de bulevarde moderne, foarte frumoase și foarte funcționale, cum nu se găsesc chiar la tot pasul prin orașele țării și de aiurea: Splaiul Tudor Vladimirescu, B-dul Vasile Pârvan și B-dul Corneliu Coposu, de la Podul Maria, până la giratoriul dintre B-dul Coposu, B-dul Pestalozzi și Splaiul Nistrului”, a precizat, marţi, primarul Nicolae Robu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*