Administrație

Drumul dintre Hitiaş şi Bacova a fost asfaltat

Drumul dintre Hitiaş şi Bacova a fost asfaltat

Consiliul Județean Timiș a finalizat modernizarea DJ 592 D,  care asigură legătura între localitățile Hitiaș și Bacova.  Astfel, recent a fost definitivată lucrarea de investiții „Modernizare conexiuni rutiere prin Îmbrăcăminți Bituminoase Ușoare pe DJ 592 D Hitiaş –Bacova, L=8,458 km”.

Proiectul de investiții a cuprins mai multe categorii de lucrări, printre care: realizarea elementelor geometrice ale profilului transversal, reprofilarea șanțurilor de pământ existente și asigurarea continuității acestora prin intermediul podețelor existente și proiectate, montarea de parapeți de protecție, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și a acceselor la proprietăți, executarea lucrărilor de siguranță a circulației rutiere. Astfel, prin modernizarea drumului județean s-a realizat o parte carosabilă supralărgită, necesară din cauza lăţimii insuficiente a structurii rutiere care exista.“E un drum pe care l-am preluat de la nivelul drumului comunal și l-am transformat în drum județean și pentru prima oară astăzi este inaugurat, va vedea asfaltul. E un drum important, pentru că leagă comuna Racovița, localitatea Hitiaș de drumul județean Timișoara-Buziaș la Bacova. E un drum care scurtează și accesul spre autostradă, pentru că în partea stangă este accesul spre Tolopovăț și spre urcarea spre autostradă. Cred că acest drum este important prin mai multe aspecte. Venim în beneficiul cetățenilor din această zonă, punând asfalt pe acest drum județean”, a afirmat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Într-adevăr este un drum foarte bun pentru comuna Racovița, dar nu numai. Înainte era un drum foarte rău, inpracticabil iarna, din cauza asta ne-am chinuit atâta timp și în final am apelat la domnul președinte ca să-l asfaltăm. Acum, lumea este foarte multumiță. Este un drum major pentru noi”, a precizat primarul comunei Racovița, Ion Nanu.

În paralel cu îmbunătăţirea suprafeţei de rulare, s-a corectat traseul drumului existent, care în prezent corespunde standardelor specifice pentru o viteză de proiectare de 90 km/oră în afara localităţilor şi 50 km/oră în localităţi.

Colectarea în lungul drumului a apelor pluviale se face prin intermediul șanțurilor de pământ existente, care au fost reprofilate, iar asigurarea continuității acestora s-a făcut prin podețele existente și proiectate. De asemenea, au fost executate lucrări necesare pentru asigurarea accesului la proprietăţi şi la terenurile agricole, dar și lucrări la  intersecţiile cu drumurile laterale şi podeţele aferente. În vederea reglementării circulației și conferirii siguranței în trafic, pe acest tronson al DJ 592D s-au executat lucrările pentru semnalizarea rutieră verticală și orizontală prin intermediul indicatoarelor de circulație și a marcajelor cu vopsea pe partea carosabilă.

Valoarea lucrărilor decontate este de 8, 7 milioane lei (inclusiv TVA), fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș. Modernizarea drumului a fost realizată în 6 luni și 24 de zile, înainte de termenul stabilit în contract (care era de 8 luni).

Consiliul Județean Timiș a demarat atragerea de finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional, pentru decontarea banilor care au fost investiți, din bugetul propriu, în modernizarea acestui drum.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*