Național

Peste 300 de marinari militari români, la exercițiul BREEZE 18 din Marea Neagră

Peste 300 de marinari militari români, la exercițiul BREEZE 18 din Marea Neagră

Participarea navelor militare românești la exercițiile organizate de partenerii din Alianța Nord-Atlantică (NATO), precum și în cadrul grupărilor navale NATO care desfășoară misiuni în Marea Neagră a devenit constantă în ultimii ani, după degradarea situației de securitate din regiune, prin anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia și a destabilizării din estul Ucrainei.

Pe parcursul lunii iulie a anului curent, Fregata ”Regele Ferdinand” și Dragorul Maritim ”Lt. Lupu Dinescu” (foto) fac parte din grupările navale NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter-measures Group) care desfășoară, în bazinul Mării Negre, misiuni de supraveghere a traficului maritim, alături de partenerii din Alianță.

Vineri, 13 iulie, cele două nave militare românești au intrat în portul Burgas din Bulgaria, pentru o escală de trei zile, urmând să continue misiunile pe mare, participând, în perioada 16-20 iulie, la exercițiul multinațional BREEZE 18, organizat de partenerii bulgari.

Prin activitățile desfășurate sub stindard NATO, Forțele Navale Române contribuie la întărirea măsurilor de asigurare a apărării colective a Alianței, în deplină concordanță cu angajamentele internaționale pe care țara noastră și le-a asumat.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*