Social

E sezonul concediilor. Ce obiecte puteți lua în avion?

E sezonul concediilor. Ce obiecte puteți lua în avion?

Din motive de securitate, anumite obiecte nu pot fi aduse la bord, conform regulilor internaționale din aviația civilă. În plus, anumite obiecte pot fi transportate numai în bagajul de cală și nu pot fi aduse la bord în bagajul de mână.

Regulile diferă de la o companie aeriană la alta, dar și de la o regiune la alta. La aeroport, personalul de securitate are dreptul de a cere pasagerului renunțarea la un anumit obiect din bagajul de mână, dacă se consideră că acesta reprezintă un potențial risc pentru securitatea zborului.

În ceea ce privește transportul pachetelor de țigări la bordul aeronavei, este permis, conform Poliției de Frontieră și Poliției Vamale, transportul a maximum două cartușe de pachete de țigări. Însă, vă este recomandat să transportați un cartuș în bagajul de mână, iar pe celălalt, în bagajul de cală.

BUNURI INTERZISE ÎN BAGAJUL DE CALĂ SAU DE MÂNĂ: brichete cu flacără oxidantă sau brichete pentru trabuc, chibrituri cu aprindere oriunde; substanțe corozive; dispozitive de incapacitare temporara, precum spray paralizant, pulverizator cu piper, etc. ce conțin o substanță iritantă sau incapacitantă; arme cu electroșocuri (de exemplu, pistol cu electroșocuri cu acționare la distanță) ce conțin bunuri periculoase cum ar fi explozibili, gaze comprimate, baterii cu litiu; explozibili, artificii și cartuse de semnalizare; materiale magnetizate; mâncăruri gata pregătite(MRE); substanțe oxidante, precum înălbitori pudră și peroxizi.

BUNURI INTERZISE ÎN BAGAJUL DE MÂNĂ: lame și orice articole ascuțite, neascuțite, metalice sau nemetalice (de exemplu, foarfece de unghii, lame de ras, etc.); arme de foc; cartușe și muniție pentru arme de vânătoare și de tir sportiv; sticle de parfum ce depășesc 100 ml/3.4 fl. Oz; recipiente de aerosoli pentru uz cosmetic ce depășesc 100 ml/3.4 fl. Oz; arme de jucărie sau replici de arme; termometru cu mercur pentru uz medical sau clinic. Poate fi transportată maximum o bucată de persoană doar în bagajul de cală daca este împachetat în carcasă de protecție.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*