Administrație

Parcul Alpinet se va deschide săptămâna viitoare

Parcul Alpinet se va deschide săptămâna viitoare

Veste bună! Unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Timișoarei se apropie de finalul reabilitării.

Alei, mobilier urban nou, dar și plantări de arbori s-au realizat în Parcul Alpinet. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că cel mai probabil inaugurarea parcului va avea loc marți, 17 iulie, imediat după ce se vor finaliza lucrările.

Aflat pe malul Begăi, Parcul Alpinet este unul dintre cele mai vizitate din oraş.“Parcul a fost supus unei intervenții de reabilitare complexă, n-am făcut încă inaugurarea pentru că am vrut ca tot ansamblul să arate la fel de bine. Am remarcat că pe splaiul Tudor Vladimirescu, spațiul verde dintre trotur și carosabil, pe partea cu clădiri, nu arată foarte bine. Am cerut societății Horticultura în cazul operațiilor de întreținere spații verzi, să facă aceleași aranjamente de plante, flori ca pe partea cu Flora. O să vedeți că arată foarte bine. Luni se vor finaliza lucrările și marți ieșim pe teren pentru inaugurare. Se fac schimbări și la sistemul de irigație, trebuie făcut impecabil”, a precizat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Valoarea estimată este de 1,5 milioane de lei, bani de la bugetul local.

Parcul Alpinet este situat între Podul Tinereţii şi Podul Traian și are o suprafaţă totală de 21.165 metri pătraţi. Este unul dintre cele mai apreciate parcuri prin poziţia sa centrală, fiind şi una dintre capodoperele peisagistice ale oraşului. Iniţial se numea „Arboretum” și a fost creat în 1934 de Mihai Demetrovici, cu prilejul unei întâlniri a horticultorilor din România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*