Social

Foto: ”Grupare” de boschetari cu cartier de colibe ridicat în Ronaț, la Timișoara, anihilată

Foto: ”Grupare” de boschetari cu cartier de colibe ridicat în Ronaț, la Timișoara, anihilată

O acțiune de amploare organizată de Poliția Locală a scos la iveală mai multe colibe improvizate și un imobil ocupat ilegal de 18 persoane fără adăpost. Acțiunea a avut loc în cartierul Ronaț, în zona liniilor de cale ferată.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului și Compartimentului Intervenții Rapide au organizat, în această dimineață, o amplă acțiune în cartierul Ronaț, pe strada Sacului, în zona liniilor de cale ferată, la care au participat și efective din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara, Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara și Societății de Căi Ferate.

Acțiunea, desfășurată la inițiativa Poliției Locale, ca urmare a unor sesizări din partea cetățenilor, a vizat verificarea și luarea măsurilor legale în cazul mai multor persoane care locuiau în zona respectivă fără documente legale, acumulând cantități însemnate de deșeuri în jurul lor. Astfel, la fața locului au fost descoperite patru colibe improvizate, în care locuiau persoane fără adăpost și un imobil care aparține CFR în care, de asemenea, se aflau persoane care locuiau fără documente legale, printre care se aflau și minori, în total fiind depistate 18 persoane.

Cei în cauză au fost preluați și duși pentru verificări, introducere în baza de date, inclusiv amprentare la IPJ Timiș. De asmenea, au fost aplicate de 16 sancțiuni contravenționale pentru depozitare de deșeuri, consum de alcool, lipsa documentelor de identitate etc.

Colibele improvizate au fost demolate, zona urmând să fie igienizată. ”Astfel de verificări vor mai fi organizate și în perioada următoare, atât în zona respectivă, cât și în alte locații în care există sesizări că s-au fi aciut persoane fără adăpost. Cetățenii care observă astfel de cazuri pot sesiza Poliția Locală Timișoara la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe emailul contact@politialoctm.ro, urmând a fi organizate acțiuni punctuale pentru luarea măsurilor legale și asanarea Timișoarei de astfel de focare de infecție”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*