Administrație

Proiecte de zece milioane euro în Buziaș. Ce investiții au în vedere autoritățile locale

Proiecte de zece milioane euro în Buziaș. Ce investiții au în vedere autoritățile locale

De doi ani este la cârma Primăriei Buziaș și a reusit să atragă fonduri europene de zeci de milioane de euro. Vorbim de edilul orașului, Sorin Munteanu, care și-a făcut bilanțul de activitate după primii doi ani de mandat. Acesta spune că a reușit să finalizeze o strategie de dezvoltare pentru investiții prin finanțare europeană, în valoare de 10 milioane euro.

Încă de la început de când am depus jurământul am identificat două nevoi. Și era nevoia de transpunere a programului de guvernare cu care am câștigat alegerile, strategie de dezvoltare pe termen mediu și lung. Și a doua nevoie de a găsi sursele de finanțare pentru obiectivele și prioritățile pe care le-am definit. După doi ani de zile putem spune că avem semnat contracte de aproape 10 milioane de euro, însemnând proiecte pe POR pe Axa 7.1 de reabilitare a infrastructurii. Mă refer la Parcul Central, aproape 5 milioane de euro, reabilitarea străzilor adiacente, 4, 3 km de asfaltări, alei pietonale, iluminat stradal, mobilier urban, teren de tenis, două terenuri de joacă, etc. Alte programe semnate și sper să avem finanțarea pe PNDL, unde avem 3 proiecte: unul privind canalizarea pentru satul Silagiu, aproape 3 milioane euro; reabilitarea a clădirii liceului și a Școlii cu clasele I-IV din Silagu, 1, 2 milioane euro”, a subliniat primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu.

În plus, autoritățile lucrează la întocmirea unui proiect în valaore de 600 euro pentru reabilitarea Primăriei Buziaș. Astfel că până la finele lunii august va fi depusă o cerere de finanțare pentru reabilitarea Școlii cu clasele I-VIII din Buziaș, care include și construirea unei săli de sport.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*