Sport

Campioana națională la futsal, Informatica Timișoara, în mari dificultăți financiare

Campioana națională la futsal, Informatica Timișoara, în mari dificultăți financiare
Adora Beauty

Informatica Timișoara a câștigat tot ce se putea câștiga pe plan intern în sezonul trecut, ba chiar s-a calificat în UEFA Futsal Champions League, însă anunță ”vremea schimbărilor”, care din păcate, nu par a fi de bun augur. Motivul? Lipsa susținerii financiare.

Clubul de fotbal în sală Informatica Timișoara a anunțat că este nevoit să recurgă la despărțirea de trei dintre jucătorii emblematici ai echipei. Campioana națională en-titre și câștigătoare a Cupei României, echipa de pe Bega anunță că pimul dintre cei care nu vor mai evolua în tricoul alb-violet în sezonul viitor este căpitanul Milos Simic. Sosit la Timișoara în 2016, Simic are în palmares toate trofeele câștigate de Informatica în ultimele două sezoane.

O altă despărțire anunțată de cei de la Informatica este de Stefan Rakic, ajuns pe Bega în sezonul 2015/2016. În sezonul precedent Rakic a înscris 30 de goluri pentru alb-violeți, numai în campionat.

A treia veste proastă din sânul clubului se referă la pleacarea ”naturalizatului” Felipe Oliveira. Brazilianul care a obținut cetățenia română pentru a juca în echipa națională a țării noastre a venit la Informatica în pauza de iarnă a sezonului 2015-2016, a înscris 19 goluri pe parcursul sezonului precedent în campionat și a jucat cu echipa națională la Campionatul European.

Situația financiară de la Informatica Timișoara nu a permis clubului să propună și să semneze prelungirea contractelor celor trei fotbaliști, iar aceștia au plecat liberi de contract. ”Clubul nostru le mulțumește celor trei jucători pentru evoluțiile pe care le-au avut în tricoul alb-violet și le urează succes în carieră, oriunde vor evolua în viitor”, au transmis reprezentanții celor de la Informatica.

Din nefericire, veștile proaste par să nu se oprească aici. O altă ”vedetă” a timișorenilor e pe picior de plecare. Savio Valadares a primit o ofertă foarte tentantă din Rusia și ar putea părăsi și el Informatica în această vară.

Situația financiară a clubului este în continuare una precară și fără sprijin din partea autorităților locale și județene, sau a unor investitori din mediul privat, continuarea activității este pusă în pericol, și o dată cu aceasta și participarea în Champions League.

Reamintim că Informatica Timișoara a fost desemnată ca gazdă, între 28 august și 2 septembrie 2018, pentru meciurile din grupa preliminară a Ligii Campionilor, acolo unde va întâlni FC Lynx, campioana Gibraltarului, și Osmanlispor, campioana din Turcia.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*