Administrație

Surpriză STPT: Tramvaiele Armonia ar putea fi introduse pe toate liniile, dacă trec de ”probe”

Surpriză STPT: Tramvaiele Armonia ar putea fi introduse pe toate liniile, dacă trec de ”probe”

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a pregătit o surpriză pentru timișorenii care utilizează tramvaiele: joi și vineri, pe toată durata nopții, vatmanii vor testa tramvaiele Armonia pe traseele nereabilitate, pentru a vedea dacă este posibilă introducerea vehiculelor reabilitate și pe linii vechi.

STPT are planuri mari, iar măsurile luate de noua conducere fac viața mai ușoară utilizatorilor de tramvaie din Timișoara. După reintroducerea liniei 6 tramvai, directorul societății timișorene a făcut un nou anunț surprinzător.

În nopțile următoare tramvaiele Armonia intră în noi teste. De data aceasta nu pentru omologare, ci pentru a verifica capacitatea liniei-cale, adică a șinelor pe care tramvaiul rulează, de a ”suporta” o Armonie. ”Dragi prieteni, am promis că vom valorifica fiecare lucru pe care societatea îl deține în patrimoniu, în interesul cetățenilor Timișoarei și de aceea, joi și vineri, între orele 00:30 – 05:00 vom face teste cu tramvaiele Armonia pe liniile pe care ele nu au circulat până acum pentru a ne asigura că le putem pune în funcțiune și acolo”, a dezvăluit Sorin Supuran, noul director al STPT.

În acest moment, STPT are la dispoziție 25 de tramvaie reabilitate Armonia, urmând ca în perioada următoare flota să ajungă la 30 de bucăți.

Conducerea societății are în plan și introducerea unui tramvai turistic, așa cum v-am anunțat deja, însă procedura prevede ca și acest tramvai să fie ”testat” înainte de punerea lui în funcțiune. ”Vom face și testele necesare funcționării tramvaiului turistic pe care intenționăm să îl punem în valoare din a doua parte a acestei luni”, a adăugat Supuran.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*