Social

Campanie de prevenire a furturilor și violenței în mediul rural: “Sate fără criminalitate”

Campanie de prevenire a furturilor și violenței în mediul rural: “Sate fără criminalitate”

Polițiștii desfășoară activități în comuna Biled pentru prevenirea furturilor și a faptelor cu violență. În activități vor fi implicați atât copii, tineri, cât și vârstnici.

Astfel, se va pune accent pe prevenirea furturilor din locuințe. Oamenii legii vor merge din casă în casă pentru a-i informa pe cetățeni legat de cele mai noi metode practicate de infractori, precum “metoda împrietenirii”.

Recomandările polițiștilor:

Un geam deschis….O uşă neasigurată…sunt „invitaţii” pentru hoţi! Spune NU vânzătorilor ambulanţi! Pot fi infractori care vizează locuinţa!

Asigură ferestrele cu gratii dacă locuieşti la parter sau la casă! Dacă pierzi cheia, schimbă imediat yala! Cere persoanelor necunoscute care suna la uşa ta, să se legitimeze!

Evită să discuţi cu persoane necunoscute despre bunurile de valoare pe care le ai în locuinţă!

Nu primiţi în curte cetăţeni străini de comunitate, care oferă diverse bunuri spre vânzare sau se angajează să facă lucrări ori reparaţii! Aceştia vă pot înşela sau vor doar să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră!

– Dacă din diferite motive aţi primit în casă persoane necunoscute, nu le daţi nicio posibilitate să afle unde păstraţi banii sau alte valori şi nu le lăsaţi fără supraveghere niciun moment !

– Dacă angajaţi muncitori din alte localităţi, informaţi poliţistul despre acest lucru!

– Încuiaţi uşile şi ferestrele când plecaţi de acasă, iar animalele nu le lăsaţi afară din curte, nesupravegheate !

– Nu lăsaţi cheile de la casă la vedere, uşor de găsit!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*