Social

Au ocupat trotuarele cu marfă expusă spre vânzare, ilegal, la Timișoara

Au ocupat trotuarele cu marfă expusă spre vânzare, ilegal, la Timișoara
Adora Beauty

O razie ”fulger” a polițiștilor locali efectuată în zona Brâncoveanu și pe Aleea FC Ripensia din Timișoara a confirmat faptul că unii dintre comercianți nu au nicio jenă să ocupe trotuarele cu marfa expusă la vânzare.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inpecție Comercială împreună cu cei din cadrul Compartimentului Intervenții Rapide au organizat, în aceste zile, o acțiune fulger în zona Constantin Brâncoveanu pentru a stabili modul în care comercianții dețin autorizații de comerț stradal, existând sesizări că se vând diverse produse pe domeniul public fără deținerea documentelor legale. De asemenea, polițiștii locali s-au deplasat și pe Aleea FC Ripensia, unde, de asemenea, existau sesizări că unele persoane vând flori fără autorizație și conferă un aspect insalubru zonei, făcând concurență neloială comercianților autorizați.

Oamenii legii au aplicat în total un număr de 13 sancțiuni, conform HCL 139/2011 și HCL 321/2001, amenzile prevăzute de actele normative pentru astfel de fapte fiind între 200 și 1.500 lei. Cele mai frecvente probleme au fost vânzarea pe domeniul public fără autorizație de produse de îmbrăcăminte, jucării, covoare, produse de uz gospodăresc, dar și de flori. În cazul a cinci vânzători marfa a fost ridicată în vederea confiscării.

Astfel de acțiuni sunt organizate periodic și vor mai avea loc și în perioada următoare.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*