Social

Au aruncat gunoaiele la margine de drum și au crezut că scapă! Amenda vine cu ajutorul ”Big Brother”

Au aruncat gunoaiele la margine de drum și au crezut că scapă! Amenda vine cu ajutorul ”Big Brother”

Polițiștii locali din Timișoara anunță că aplică zilnic sancțiuni pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public, mai ales pentru gunaoeiel abandonate ur și simplu la marginea drumului.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în ultima perioadă să acționeze pe linia depistării persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, formând rampe clandestine de deșeuri pe raza municipiului Timișoara.

În ultima săptămână au fost aplicate un număr de 16 sancțiuni contravenționale celor depistați în timp ce aruncau gunoaie pe terenuri virane, în zonele de blocuri sau depozitând resturi din materiale de construcții pe domeniul public. Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 500 și 1.000 lei conform HCL 371/2007 modificată. De asemenea, tot în cadrul acțiunilor desfășurate, de la începutul anului, au fost monitorizate video un număr de 92 de locații de pe raza întregului oraș, unde cetățenii au sesizat că se formează frecvent rampe clandestine de deșeuri, cei surprinși de imagini fiind ulterior sancționați.

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au aplicat deja un număr total de 1.256 sancțiuni atât celor suprinși în timpul patrulărilor aruncând resturi din toate categoriile pe domeniul public, cât și celor depistați ulterior cu ajutorul imaginilor video. ”Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că potrivit HCL 371/2007 este interzisă aruncarea sau abandonarea de orice deșeuri pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestora recipientelor de deșeuri”, transmit reprezentanții Direcției Poliția Locală.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*