Administrație

Timişoara aniversează 149 de ani de transport în comun

Timişoara aniversează 149 de ani de transport în comun

Acum 149 de ani, într-o zi de 8 iulie 1869, a fost inaugurată prima linie de tramvai cu tracțiune animală pe străzile Timișoarei, anul 1869 reprezentând momentul de pionerat al transportului public local.

Traseul pe care a circulat vehiculul tras de cai a fost Fabric – Cetate – Iosefin – Gară, fiind puse la dispoziția pasagerilor cinci vagoane trase de 15 perechi de cai, dintre care trei erau ținute în rezervă. Vagoanele erau de fabricație austriacă, iluminate cu gaz și prevăzute pentru două clase, mai târziu amenajate diferențiat pentru fumători și nefumători. 30 de ani mai târziu, tramvaiul tras de cai este înlocuit cu cel electric, fapt ce a reprezentat un salt pe linia modernizării transportului comun.

„Cu această ocazie, dorim să transmitem încă o dată publicului călător faptul că activitatea Societății de Transport Public se va îmbunătăți în cel mai scurt timp și vom oferi un parteneriat onest în vederea unui transport urban civilizat”, a precizat purtătorul de  cuvânt al STPT, Diana Pleşa.

Foto: RATT

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*