Administrație

Ștrandul termal, mult așteptat, din comuna timișeană Lovrin a fost inaugurat

Ștrandul termal, mult așteptat, din comuna timișeană Lovrin a fost inaugurat

Veste bună pentru bănățeni! Ștrandul termal mult așteptat din comuna timișeană Lovrin a fost inaugurat astăzi de autorități.

După un lung proces de lucrări de amenajare a acestuia de doi ani, dar și cu întreruperi din cauza lipsei banilor necesari, conducerea Primăriei Lovrin a reușit până la urmă să realizeze un bazin de înot la standarde europene. Astfel, canalizarea, curentul electric, alimentarea cu apă, spațiile verzi, totul a fost refăcut. În plus, au fost amenajate foișoare, o plajă cu nisip, gazon, șezlonguri și terenuri pentru tenis și fotbal. “În 2016 în primăvară am început lucrările. Au durat cam doi ani de zile. Nu s-a lucrat efectiv doi ani pentru că au mai fost și perioadele de iarnă. Am încercat în primă fază să-l reparăm, dar ne-am dat seama că nu se poate repara decât dacă facem o reparație capitală. Practic, din bazin nu a mai rămas decât jumătate, pentru că restul s-a demolat și s-a turnat din nou. Canalizarea, curent electric, alimentarea cu apă, spațiile verzi, totul a fost refăcut. Avem o plajă de nisip, un foișor cu grătar unde clienții pot face un grătar să se simtă ca acasă. Avem terenul de minifotbal, câteva locuri de joacă, o trambulină pentru copii, un teren de volei, panouri de baschet și un spațiu verde. Investiția s-a făcut din fonduri proprii, din încasările noastre de la primărie. În primă fază noi ne-am ocupat de piscina acoperită și hotel și tot ce înseamnă partea acoperită a ștrandului și apoi de partea exterioară. Cred că o să avem clienți tot mai mulți. M-a sunat cineva de la Vatra Dornei, dorește să vină să stea vreo 2 săptămâni sau 10 zile pe aici. Avem 8 camere de cazare. Camerele sunt  ca model fără baie, avem dus comun, dar tip mansardă. Avem, 16 locuri, avem saună, un loc de masaj și clienții noștri, majoritatea sunt din exterior. Din Lovrin sunt puțini. Majoritatea sunt din Arad, Timișoara, Lugoj, Făget. Am avut și Târgu Mureș. Lovrinul a devenit cunoscut datorită apelor geotermale și am încercat să le scoatem în evidență. Apa iese din sol undeva la 70 de grade, noi încălzim o parte din comună cu apă geotermală, după care se devarsă în bazin undeva la 40 de grade, ea se răcește pentru că acea cascadă are rolul de a răci apa, și ajunge undeva la 35 de grade, limita maximă de temperatură. În viitor avem de gând să facem un bazin mai mic exterior în care apa să fie puțin mai fierbinte să poată și iarna să iasă afară ca și la Felix, pensionarii și cei care au probleme de sănătate să meargă la acel bazin mic. Pe timpul verii e mai greu de suportat”, a explicat administratorul ștrandului termal din Lovrin, Viorel Huțan.

Potrivit edilului Marius Graur, se dorește ca prin acest proiect de reabilitare a ștrandului termal să fie create toate condițiile benefice bănățenilor, pentru ca aceștia să nu mai meargă la ștrandurile din Ungaria. Și asta pentru că localitatea Lovrin este mult mai aproape, fiind situată la doar 47 km kilometri de Timișoara.

Publicul are acces în ştrand abia de mâine, 08 iulie. Prețul biletelor este 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii și pensionari. Programul de funcționare e de marți până duminică, de la ora 9 la 21.

Valoarea totală a lucrărilor de la ștrandul termal este de 1,6 milioane lei, bani de la bugetul local.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*