Eveniment

Sancțiuni de peste 40.000 lei la supermarketuri. Un magazin a fost depistat cu produse expirate

Sancțiuni de peste 40.000 lei la supermarketuri. Un magazin a fost depistat cu produse expirate

S-a lăsat cu amenzi drastice la alimentările din Timișoara. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat ieri o serie de controale la mai multe societăți comerciale din zona Girocului – Șagului, pentru a verifica dacă reprezentanții acestora respectă legislația pe linie comercială.

În cadrul verificărilor au fost aplicate șase sancțiuni în valoare totală de 42.800 lei, pentru lipsa acordului de funcționare, terase neautorizate, neafișarea prețurilor și marfă expirată. “Spre exemplu, societatea Day&Lor For Sun SRL, de pe str. Orizont, s-a ales cu o sancțiune de 20.000 de lei conform Legii 12/1990 republicată deoarece a expus la vânzare produse care aveau termenul de valabilitate depășit, printre acestea aflându-se brânză, cârnați, ciocolată, biscuiți. De asemenea, cei în cauză au omis să afișeze și prețurile la care puneau în vânzare produsele din magazine”, transmite Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială continuă verificările pe zone la societățile comerciale, atrăgând atenția patronilor și administratorilor că trebuie să respecte legislația atât referitoare la deținerea documentelor necesare desfășurării activității, cât și la proveniența și valabilitatea mărfii deoarece prin expunerea spre vânzare a unor produse expirate pot pune în pericol sănătatea populației.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*