Educație

Admiterea 2018 a absolvenților la Universitatea Politehnica Timișoara

Admiterea 2018 a absolvenților la Universitatea Politehnica Timișoara

Absolvenții claselor a 12-a se pot înscrie la facultățile din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Înscrierile încep din 11 iulie și se încheie pe 20 iulie, urmând ca pe 23 iulie să aibă loc concursurile de admitere sau cele de dosare, în funcție de facultate.

Mii de locuri sunt disponibile pentru admiterea din 2018. Astfel, la ciclul de licență sunt disponibile 2.291 de locuri bugetate și 1.137 de locuri cu taxă. Acestea au fost repartizate la facultățile din cadrul UPT, cele mai multe fiind disponibile la Facultatea de Automatică și Calculatoare (450 de locuri bugetate și 256 cu taxă) și la Facultatea de Mecanică (440 de locuri bugetate și 197 cu taxă).

Admiterea se face pe baza probelor de verificare a cunoştinţelor/abilităţilor sau pe bază de dosare, în funcție de specializarea dorită. “Numărul de locuri a crescut anul acesta față de anul anterior. Noi venim cu o propunere interesantă, în sensul că le oferim tuturor celor care vor ocupa aceste locuri o bursă specială care va acoperi cheltuielile de cazare și parțial cheltuielile de masă. Avem și acea bursă specială pentru elevii care au luat 10 la Bacalaureat și începând din anul universitar următor vor beneficia de această bursă. La finalul anului de studiu vor intra pe bursele normale care la Politehnica sunt cele mai mari din România”, a explicat prorectorul Universității Politehnica din Timișoara, prof univ. dr. Florin Drăgan.

Elevii care au obținut premii la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale sunt admiși la Universitatea Politehnica Timișoara fără concurs”, a precizat rectorul UPT, prof. univ.dr. Viorel Șerban.

La Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului sunt disponibile 125 de locuri bugetate și 65 cu taxă;

La Facultatea de Construcții – 212 locuri bugetate și 202 cu taxă;

La Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale -296 de locuri bugetate și 125 cu taxă;

La Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică – 190 de locuri bugetate și 30 cu taxă;

La Facultatea de Management în Producție și Transporturi – 193 de locuri bugetate și 27 cu taxă.

Universitatea Politehnica Timișoara se numără printre puținele universități din țară care oferă cazare tuturor studenților săi, netimişoreni, în cele 16 cămine studențești (peste 5000 de locuri de cazare). Servirea mesei se poate face în restaurantele studenţeşti, la preţuri preferențiale. Studenții UPT își desfășoară orele de educație fizică şi activităţi recreative în cadrul a două baze sportive cu dotări de ultimă oră: două bazine de înot semiolimpice, unul acoperit și unul descoperit; terenuri acoperite și descoperite de fotbal, tenis, volei, handbal, pistă de atletism; săli de forță și fitness. Accesul la bazele sportive este gratuit pentru politehniști.

De asemenea, studenții UPT beneficiază au acces gratuit la noua Bibliotecă – un spațiu impresionant, dotat cu tehnologie de ultimă generație și spații proiectate pentru toate nevoile studenților: studiu individual sau în grup, ședințe de lucru internaționale etc.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*