Educație

Studenții din echipa XVision, în drum spre premiul de 100.000 de dolari

Studenții din echipa XVision, în drum spre premiul de 100.000 de dolari

XVision, echipa de patru studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara (Ștefan Iarca, Bogdan Bercean, Cristian Avramescu, Andrei Tenescu), care la sfârșitul lunii februarie 2018 câștiga Marele Premiu al competiției Big Idea Challenge organizată de Microsoft, în valoare de 3.000 de dolari, merge mai departe spre premiul de 100.000 de dolari al concursului Imagine Cup Global Competition 2018.

Dacă la Big Idea Challenge au câștigat Marele Premiu prezentându-și ideea de proiect și de afacere, acum ei au pus în practică proiectul și l-au înscris în etapa națională a concursului Imagine Cup Global Competition 2018.

Practic, sistemul creat de studenții UPT analizează cu ajutorul inteligenței artificiale radiografiile, le compară cu cele circa 200.000 aflate în baza de date, iar pe baza unui algoritm creat de echipa VisionX pune diagnosticul. Cu alte cuvinte, ei au creat o aplicație în care se introduce radiografia în format electronic, aceasta este analizată cu ajutorul unor algoritmi de inteligență artificială creați de ei, iar rezultatul este afișat automat sub forma unei liste de diagnostice posibile, fiecare cu probabilitatea respectivă, și a unei hărți a zonelor de anomalii. Momentan se pot analiza doar radiografiile pulmonare, dar echipa lucrează la crearea algoritmilor pentru toate zonele corpului.“Prin acest sistem folosim inteligența artificială. Funcționează cel mai bine pe torace și pe fractura oaselor membrelor superioare.  Aplicația este disponibilă online, în mod gratuit, la adresa visionx.azurewebsites.net”, a transmis Ștefan Iarca, unul dintre memebrii echipei de studenți ai UPT.

Între timp, echipa mai câștigat Trofeul Morpheus Cup, a cărui finală a avut loc la Paris (premiu însoțit de un voucher în valoare de 1.000 de dolari), și la Budapesta, la concursul Startup Campus Innovative Idea Battle, unde și-au câștigat ”biletul” pentru Conferința Pioneers de la Viena, unde vin Startup-uri inovative din toată lumea.

Premiile din acest an cu XVision:

Locul 1 la competiția Microsoft Big Ideea Challenge (2018), un concurs la care au participat sute de echipe din toată lumea;

 • IDMSC 2018 , Timișoara – Grand Prize;
 • Locul 1 la etapa națională a Microsoft Imagine Cup (2018);
 • Best Business Award la etapa națională Innovation Labs 2018 , București;
 • Best Deeptech Startup , Paris – Morpheus Cup Prize;
 • Startup Campus Innovator , Budapest – Most Innovative Startup;
 • Locul 1 Startup Campus Innovator , conferința Pionners Viena;
 • Câștigători Microsoft Imagine Cup – Europa Centrala și de Est – calificare pentru finala mondială de la Seattle;
 • Locul 1 la etapa naționala Venture Cup – calificare la etapa internațională Venture Cup din Copenhaga.

Alte premii:

 • locul 2 la etapa națională a Microsoft Imagine Cup (2017) cu proiectul Mindfully;
 • locul 1 la categoria Healthcare, la hackathonul HackTM (2017);
 • locul 1 la categoria Best UX la hackatonul HackTM(2018);
 • locul 1 concursul local de startup-uri Vox Your Startup (2018), organizat de Vox Technologies;
 • locul 3 la concursul intenațional de Cybersecurity din Suceava (2017), USV Capture The Flag.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*