Social

Două motociclete de intervenție SMURD au intrat în posesia ISU Timiș

Două motociclete de intervenție SMURD au intrat în posesia ISU Timiș

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” a fost dotat cu două motociclete de intervenție SMURD. Motocicletele au fost achitiţionate de Ministerul Afacerilor Interne pentru intervenţii rapide la accidente rutiere, paramedicul de pe motocicletă având rolul de a acorda primul ajutor până la sosirea ambulanţei.

La eveniment a participat și ministrul Secretar de stat, Raed Arafat.

“Timişoara este al patrulea oraş în care introducem conceptul de intervenţie cu motocicletele de prim-ajutor. Am început la Bucureşti, printr-un proiect foarte mic, finanţat prin 2% pentru SMURD, după care ni s-a alăturat Lidl România şi am început să implementăm proiectul în mai multe locaţii. Am mai luat 5 motociclete în Bucureşti, două la Constanţa, două la Cluj şi acum suntem la Timişoara, cu încă două”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Motocicletele sunt dotate cu defribilator semi-automat, oxigen, trusă de resuscitare. Preţul uneia este de peste 20.000 euro.

Zece persoane au fost deja instruite pentru a lucra pe cele două motociclete de intervenţie, pentru ca oricând cineva să poată acţiona în caz de nevoie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*