Sport

Baschetul din Timișoara, pe marginea prăpastiei. Fetele de la SCM, spun ”stop joc”!

Baschetul din Timișoara, pe marginea prăpastiei. Fetele de la SCM, spun ”stop joc”!
Adora Beauty

Echipa de baschet feminin a clubului SCM Timișoara a terminat primul său sezon din Liga Națională pe locul al cincilea. De asemenea, alb-violetele au jucat semifinala de Cupă a României, în sezonul 2017/2018, însă acum totul este istorie.

Consiliul de Administrație al SCM Timișoara a decis desființarea echipei de baschet feminin, din rațiuni financiare. Echipa se retrage la mai puțin de doi ani de la înființare și după ce a reușit promovarea în elită la doar câteva luni de la primul pas.

Președintele secției de baschet a SCM Timișoara, Ilie Trițoiu, a explicat această decizie, cu părere de rău. ”Îmi pare foarte-foarte rău de fete, îmi pare rău că s-a luat decizia de a se desființa această echipă, dar totul se întâmplă din cauza problemelor financiare. Totul se restrânge în acest sezon și vorbesc la nivel de SCM, unde nu suntem doar noi, sunt mai multe secții și toate au aceeași problemă. Nu am fost martor la această decizie a Consiliului de Administrație, din care și eu fac parte, pentru că eram în concediu. S-a votat în unanimitate; durerea ar fi fost și mai mare dacă aș fi fost de față. Așa a trebuit doar să mă împac cu pierderea fetelor. Sunt nefericit cu această decizie, dar nu am ce face, aș fi fost singur împotriva tuturor”, a declarat Trițoiu.

Echipa de baschet feminin din cadrul Sport Club Municipal Timișoara a fost înființată în toamna lui 2016, de la zero, cu zece zile înainte de startul ligii a doua. La finalul primului sezon al ligii secunde, fetele promovau în primul eșalon, unde nu au făcut de râs orașul de pe Bega. ”Dacă știam că se ajunge aici, le spuneam din timp să-și caute echipe, căci destule cluburi și-au făcut loturile. Ele își doreau să continue aici și nu au inițiat negocieri cu alții. Până la urmă și noi am amânat un pic momentul anunțului, pentru a le oferi posibilitatea să-și găsească echipe și să nu le scadă foarte mult pretențiile salariale. Sper să-și găsească angajamente, căci sunt baschetbaliste de valoare și de caracter. Îmi pare atât de rău că nu mai avem ocazia să lucrăm împreună, dar poate le va rezolva timpul pe toate și vom avea din nou echipă de fete”, a mai dezvăluit președintele secției de baschet a SCM Timișoara.

Anunțul vine la numai trei zile după ce o altă echipă din elita baschetului românesc, din Timișoara, a aruncat prosopul. Băieții de la BC Timba Timișoara nu vor mai participa la viitoarea ediție a Super Ligii de baschet masculin, deși și-au câștigat acest drept ca urmare a rezultatelor obținute pe teren. Motivul retragerii ”Urșilor” de la Timba este același: lipsa resurselor financiare.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*