Politic

Modificările controversate la Codul penal, adoptate de PSD şi ALDE cu ajutorul minorităților

Modificările controversate la Codul penal, adoptate de PSD şi ALDE cu ajutorul minorităților

Printre cele mai importante modificări ale Codului penal se regăsesc dezincriminarea totală a neglijenței în serviciu și parțială a abuzului în serviciu. Proiectul de modificare a Codului penal a primit în plenul Camerei Deputaților, la doar o zi după votul din Senat, 167 voturi ”pentru”, 97 voturi ”împotrivă” și 19 abțineri.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, modificările la Codul Penal deși acestea au fost criticate vehement de opoziție, reprezentanții magistraților și societatea civilă.

Şedinţa în plen a Camerei Deputaţilor, programată la ora 10:00, a decurs ”perfect” pentru coaliția PSD-ALDE. Primul punct de pe ordinea de zi a fost proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, scrie digi24.ro.

Proiectul de modificare a Codului penal a trecut după ce 167 dintre deputați au votat ”pentru”, 97 voturi au fost ”împotrivă”, iar 19 dintre cei prezenți au preferat să se abțină.

Şedinţa de vot final a fost condusă de Florin Iordache, iar în momentul în care a anunţat rezultatul votului, deputaţii PSD şi ALDE au aplaudat.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*