Social

Compania ASIROM, amendată pentru o placă desprinsă de pe faţada sediului din Piaţa Consiliul Europei

Compania ASIROM, amendată pentru o placă desprinsă de pe faţada sediului din Piaţa Consiliul Europei

O sancţiune contravențională în valoare de 1.500 de lei a fost aplicată de Poliţia Locală Timișoara proprietarilor clădirii din Piaţa Consiliul Europei unde îşi are sediul compania ASIROM. Sancțiunea vine după ce aceștia nu au luat măsura de îndepărtare a unei bucăți din fațadă care reprezintă pericol pentru trecători.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au luat măsura sancționării contravenționale în cazul societății Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA, doarece reprezentanții acesteia nu au întreținut în stare corespunzătoare imobilul deținut în Piața Consiliul Europei nr. 1.

Reprezentanţii companiei de asigurări nu au luat măsura de îndepărtare a unei plăci de pe fațada clădirii, fapt ce reprezintă un pericol pentru trecători deoarece placa s-ar putea desprinde de pe clădire și ar putea răni oamenii care trec prin zonă. Sancțiunea aplicată conform HCL 371/2007 modificată este de 1.500 de lei, fiind însoțită de o somație ca până a doua zi să se conformeze și să ia măsuri de îndepărtare a pericolului.

”În cazul în care cei responsabili nu vor lua aceste măsuri vor fi aplicate în continuare sancțiuni contravenționale. Poliția Locală atrage atenția proprietarilor de clădiri că, potrivit HCL 371/2007 modificată, sunt obligați să întrețină în stare corespunzătoare clădirile pe care le dețin sub orice formă legală, prin efectuarea de reparații, de curățare a spațiilor interioare și luarea măsurilor de blocare a accesului în cele neutilizate”, transmit reprezentanții instituției.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*