Sport

Șoc în baschetul timișorean! BC Timba aruncă prosopul și desființează echipa de seniori

Șoc în baschetul timișorean! BC Timba aruncă prosopul și desființează echipa de seniori

BC Timiba Timișoara este pe marginea prăpastiei din punct de vedere economic și a anunțat, astăzi, că ”pentru o perioadă” echipa nu va fi prezentă în Super Liga de baschet masculin din sezonul viitor.

”Urșii” din baschetul timișorean dispar! Reprezentanții BC Timba au făcut un anunț șocant, dar aproape firesc după ultimul sezon competițional, precizând că echipa din primul eșalon al baschetului românesc dispare. ”Pasiunea pentru baschet ne-a unit şi a făcut din noi o mare familie numită Timba. Mai bine de 10 ani, am trecut prin multe încercări, am avut parte de suişuiri şi coborâşuri, de bucurii şi tristeţi, de succese şi eşecuri. Am reuşit, cumva, să trecem peste toate şi să mergem înainte cu convingerea că suntem pe un drum corect, uniţi de acelaşi gând: baschetul”, au precizat cei de la Timba.

Echipa din Liga Națională, care din sezonul viitor devine ”Super Liga”, dispare, însă clubul nu se închide complet. Deocamdată! ”Astăzi, din păcate, trebuie să spunem stop. Dar nu definitiv, ci doar pentru o perioadă, pentru că Timba nu va fi prezentă în Super Liga de baschet masculin în ediţia 2018-2019. Motivul pentru care s-a luat această decizie este unul singur: situaţia financiară. Regretele noastre sunt mari, dezamăgirea pe care o provocăm celor care au fost alături de noi – la fel de mare, dar nu avem altă soluţie. Timba, însă, nu moare. Timba merge mai departe cu grupele de copii şi juniori, pe aceleaşi principii pe care ne-am bazat mereu, fără compromisuri care să ne transforme în ceva ce nu dorim să fim. În lunile următoare, ne vom regrupa şi ne vom întoarce mai puternici! Vă mulţumim tuturor celor care ne-aţi fost alături şi ne-aţi susţinut în toţi aceşti ani. Fără voi, drumul nostru nu ar fi fost la fel de frumos”, anunță reprezentanții clubului Baschet Club Timba Timișoara, pe pagina de Facebook.

În sezonul 2017/2018 al Ligii Naționale de baschet masculin, Timba a reușit să se salveze de la retrogradare datorită rezultatelor din teren, reușind astfel să își câștige dreptul de a se înscrie și în sezonul următor al competiției care își schimbă radical forma, începând din toamnă, devenind Super Liga. Din păcate, Timișoara nu va mai fi reprezentată și de ”urși” în noua competiție națională, orașul de pe Bega rămânând doar cu echipa BC SCM Timișoara în ”elita” baschetului național.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*