Administrație

Demersul făcut de Consiliul Județean Timiș pentru a obţine clădirea Garnizoanei din Piața Libertății

Demersul făcut de Consiliul Județean Timiș pentru a obţine clădirea Garnizoanei din Piața Libertății

Consiliul Judeţean Timiş a făcut un prim pas pentru preluarea Garnizoanei din Piaţa Libertăţii de la Ministerul Apărării.

Potrivit preşedintelui CJ Timiş, Călin Dobra, reabilitarea Garnizoanei şi amenajarea Muzeului Revoluţiei trebuie făcută în cinci ani, dar se doreşte finalizarea lucrărilor până în anul 2021, anul în care Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.

„Facem demersurile de a trece din domeniul public al statului în domeniul public al județului proprietatea. Este o asumare de realizare a obiectivului de investiții în cinci ani de zile. Știți că noi am mai făcut demersurile să preluăm această clădire și ni s-a dat doar pe un an de zile, într-un an realizându-se doar expertiza tehnică a clădirii. Logic, ne asumăm și dorim realizarea acestei investiții în regim de urgență ținând cont de obiectivul important pentru care solicităm clădirea respectivă. Nu depind în totalitate de noi toate demersurile și procedurile legislative privind achizițiile publice, dar eu vă asigur că facem tot ce ne stă în putință astfel încât să îndeplinim acest termen, pentru că neîndeplinind acest termen există riscul pierderii clădirii respective”, a spus Călin Dobra la Radio Timişoara.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai declarat că odată ce Garnizoana va trece în domeniul public al Judeţului Timiş va fi greu ca Ministerul Apărării să o mai ceară înapoi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*