Utile

Ai reclamat o mașină abandonată, la Poliția Locală Timișoara? Verifică sesizarea online

Ai reclamat o mașină abandonată, la Poliția Locală Timișoara? Verifică sesizarea online

Poliția Locală din Timișoara vine în sprijinul cetățenilor care sesizează autovehiculele abandonate, aceștia din urmă având posibilitatea să verifice stadiul cazurilor reclamate pe aplicația de pe site-ul instituției.

Poliția Locală vine în sprijinul timișorenilor care vor să sesizeze autovehicule abandonate prin punerea la dispoziție a unei aplicații online disponibile AICI, dedicată acestei categorii de sesizări. Aici se poate verifica dacă un autovehicul anume a fost deja sesizat de o altă persoană, dacă este în lucru și în ce stadiu, dar și ce s-a constatat în urma verificărilor efectuate deja în cazul celor sesizate anterior. În aplicație pot fi căutate atât după numărul de înmatriculare, locație (stradă) sau marca autovehiculului.

”Menționăm că polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră continuă să acționeze cu privire la problema autovehiculelor abandonate pe raza municipiului Timișoara care se transformă în adevărate focare de infecție și ocupă locurile de parcare ale altor autovehicule în special în cartierele orașului”, transmit reprezentanții oamenilor legii. Poliția Locală subliniază că în cazul tuturor acestor autovehicule trebuie respectate procedurile prevăzute de lege pentru a se putea determina dacă un autovehicul poate sau nu să fie ridicat de autorități de pe domeniul public, motiv pentru care termenele care trebuie respectate se pot prelungi la câteva luni, astfel că autovehiculele NU pot fi ridicate imediat de pe străzi.

De la începutul anului 2018, au fost înregistrate în baza de date a Poliției Locale un număr de 551 de autovehicule abandonate, fiind parcurși pașii prevăzuți de Legea 421/2002 privind identificarea și somarea proprietarilor să-și ia de pe domeniul public autovehiculele care se transformă de la o zi la alta în focare de infecție, ori de declarare a abandonului în cazul în care proprietarii nu se conformează. Astfel, un număr de 284 de autovehicule au fost ridicate de proprietari din locurile în care se aflau ca urmare a somațiilor aplicate de polițiștii locali, iar 136 dintre acestea nu se încadrează în această categorie având taxele plătite la zi sau nefiind în același loc de un an de zile. Alte 33 de autovehicule au fost ridicate cu sprijinul lucrătorilor de la Societatea Drumuri Municipale SA și transportate în curtea societății din Calea Șagului, rămânând în lucru un număr de 98 de autovehicule. De asemenea, s-au întocmit un un număr de 86 de dispoziții de declararare a abandonului, respectiv de trecere în proprietatea Primăriei Timișoara.


Un comentariu

  1. Omut ciprian

    Buna…dețin doua rable funcționările mai vechi de 15 ani..am fost la primăria de unde aparțin sugerând pt a intra an programul și beneficia de programul rabla local…un răspuns sec și fara nici o mare sinchiseală an a explica ….nu cunoaștem despre aceasta rabla local..nu avem fonduri și nu va putem ajuta pt casarea mașinilor beneficii de de suma de 3000 lei per vehicul…antrebarea mea este..ce da fac sa beneficiez de aceasta oportunitate de a casa mașinile și a beneficia de suma de 3000 lei…unde să mă adresez pt reclamația primăriei ciacova..

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*