Social

Video: Nu dați bani cerșetorilor din Timișoara! ”Mila” voastră îi menține în stradă și le aduce venituri fabuloase

Video: Nu dați bani cerșetorilor din Timișoara! ”Mila” voastră îi menține în stradă și le aduce venituri fabuloase

Campania Poliției Locale Timișoara, ”Nu dați bani cerșetorilor” continuă și în acest an. Oamenii legii înceracă, din nou, să îi facă pe timișorenii ”miloși” să conștientizeze faptul că prin fonarea de bani cerșetorilor nu fac altceva decât să mențină pe străzile orașului un număr mare de persoane, care fie fac o grămadă de bani prin cerșetorie, fie îi îmbogățesc pe alții.

Polițiștii locali au în atenție permanent situația persoanelor care apelează la mila publică pe raza Timișoarei, acest aspect făcând parte din activitatea zilnică a polițiștilor locali care patrulează în oraș. Ca urmare a acțiunilor repetate, în urma constatărilor din teren ale polițiștilor locali, dar și cu sprijinul cetățenilor care au sesizat numeroase situații, numărul cerșetorilor și al oamenilor străzii a scăzut simțitor de la an la an, în Timișoara. Dacă de exemplu, în primele cinci luni ale anului 2015 erau înregistrate un număr de 978 astfel de persoane, anul acesta, în aceeași perioadă, au fost înregistrați 408 cerșetori și oameni ai străzii.

Acest fenomen este menținut în stradă, din păcate, și de unii cetățeni care le dau bani cerșetorilor, deși Poliția Locală a realizat numeroase campanii de informare explicând că nu este o soluție să li se ofere bani deoarece în acest fel îi menținem pe străzile orașului și sunt atrași și din alte zone să vină aici, iar uneori devin agresivi și nu folosesc acești bani pentru a se întreține ci, de cele mai multe ori, pentru a-și cumpăra alcool sau produse halucinogene, ori le sunt luați de alte persoane. În numeroase rânduri, Poliția Locală Timișoara a prezentat și cazuri în care au fost depistați cerșetori având sume mari de bani la ei, bani făcuți din cerșit, bani pe care o persoană care muncește cinstit nu îi face într-o lună de mers zi de zi la serviciu.

”Prezentăm din nou un caz, de această dată al unui bărbat în vârstă de 51 de ani, de loc din județul Bistrița Năsăud, care poate fi observat aproape zilnic în intersecțiile aglomerate mai mărginașe. Acesta este preluat din stradă de fiecare dată de polițiștii locali și, deși se plânge că nu mai face banii de altădată, bărbatul reușește să strângă din cerșit, în doar două ore, suma de 100 de lei și spune că veniturile zilnice ar fi și de 300 de lei dacă ar sta în stradă toată ziua. Deși legislația nu permite decât preluarea din stradă și predarea către centrele sociale, unde nu sunt obligați să rămână, și aplicarea de sancțiuni contravenționale, polițiștii locali vor continua să acționeze pe această linie pentru combaterea acestui fenomen. Facem așadar din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel sunt atrași în Timișoara din alte zone ale țării, dar și să semnaleze astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori de câte ori observă aceste persoane pentru ca polițiștii locali să se poată deplasa pentru a-i prelua din stradă și pentru a-i preda la centrele sociale”, transmit reprezentanții Direcției Poliția Locală Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*