Administrație

Lipsa bunului simț, principala ”bubă” din mijloacele de transport în comun din Timișoara

Foto: Octavian Pintean

Polițiștii locali și reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara (STPT) au efectuat acțiuni comune pentru asigurarea unui transport civilizat și sigur, iar ceea ce au descoperit în troleibuzelel, autobuzele și tramvaiele din capitala Banatului ține în bun simț, în primul rând. Sau mai bine zis de lipsa lui!

Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban acționează împreună cu controlorii STPT în mijloacele de transport în comun, principalul scop al acestor acțiuni comune fiind atât acela de prevenție a comiterii de acte de natură infracțională, cum ar fi furturile din buzunare și poșete, cât și prevenirea și luarea măsurilor legale în ceea ce privește faptele de natură contravențională prevăzute atât de Legea 61/1991 republicată, cât și de HCL 371/2007 modificată. Oamenii legii din cadrul Direcţiei Poliţia Locală desfășoară permanent patrulări pe mijloacele de transport în comun, atât în mod individual, dar și periodic cu celelalte structuri cum sunt STPT și jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiș.

Echipajele mixte vizează liniile pe care sunt cel mai frecvent semnalate probleme, atât din punctul de vedere al prezenței persoanelor care sustrag bunuri de la cetățeni, cât și al prezenței persoanelor fără adăpost, care tulbură liniștea publică, deteriorează mijloacele de transport, aruncă deșeuri în acestea sau circulă fără a deține documente de călătorie valabile.

Un raport al Poliţiei Locale Timişoara arată că de la începutul anului 2018, oamenii legii din cadrul Biroului Transport Urban au aplicat 985 sancțiuni contravenționale persoanelor depistate pe tramvaie, troleibuze și autobuze sau în stațiile acestora încălcând prevederile legale referitoare la consum de alcool, tulburarea liniștii publice, apelarea în mod repetat la mila publicului (cerşetorie), aruncarea de deșeuri în mijloacele de transport, comerț ambulant, fumat în mijloacele de transport etc. Astfel de acțiuni comune vor continua și în perioada următoare, principalul scop fiind acela de a face front comun atât cu reprezentanții STPT, cât și cu celelalte structuri din cadrul sistemului integrat de ordine și siguranță publică pentru a avea în Timișoara un transport civilizat și cât mai sigur.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*