Politic

PSD Timiș: “Tragem un semnal de alarmă pentru a se realiza o eficientizare reală a Colterm şi să nu se mai ajungă în situaţii precum cea de ieri”

PSD Timiș: “Tragem un semnal de alarmă pentru a se realiza o eficientizare reală a Colterm şi să nu se mai ajungă în situaţii precum cea de ieri”

Conducerea PSD Timiș ia atitudine cu privire la evenimentul petrecut luni seară la Timișoara, când zeci de mii de abonați COLTERM au rămas fără apă caldă. Motivul ar fi niște datorii mai vechi pe care COLTERM și Primăria Timișoara nu le-au achitat conform termenilor stabiliți. Este vorba de peste 7,5 milioane lei pe care COLTERM le are de plătit către E.ON Energie România.

Social-democratii îl acuză pe edilul Nicolae Robu, care la şase ani de la preluarea mandatului de primar, invocă greaua moştenire a fostei administraţii.

Însă de fapt, adevăratul motiv, potrivit PSD Timiș, ar fi altul. În toţi aceşti şase ani, cu toate ajutoarele de la stat, cu schimbări de directori, cu sprijin de la Consiliul Local, furnizorul de apă caldă şi căldură – Colterm – se înfundă tot mai mult în datorii din care este imposibil să mai răzbată.

În secolul XXI, cu doi ani şi jumătate înainte ca Timişoara să ajungă Capitală Culturală a Europei, în oraşul în care ni se predică în fiecare zi lozinci politice despre dezvoltare în forţă, meritocraţie şi smart-city, s-a întâmplat ca peste 100.000 de timişoreni să rămână fără apă caldă. Aceasta este stare de fapt, fie că din cabinetul 0 al Primăriei Timişoara se recunoaşte sau nu acest lucru. Penibilul situaţiei a ajuns până într-acolo încât primarul Nicolae Robu, la şase ani de la preluarea mandatului de primar, invocă greaua moştenire a fostei administraţii. Cruda realitate este alta: în toţi aceşti şase ani, cu toate ajutoarele de la stat, cu schimbări de directori, cu sprijin de la Consiliul Local, furnizorul de apă caldă şi căldură – Colterm – se înfundă tot mai mult în datorii din care este imposibil să mai răzbată.

În această dimineaţă, s-a anunţat triumfalist că problema apei calde a fost rezolvată, ceea ce este foarte îmbucurător, dar viitorul nu sună deloc bine. Rezolvarea este de moment, iar timişorenii se vor confrunta în perioada următoare cu probleme asemănătoare pentru că stingerea datoriilor pe care Colterm le are este extrem de greu de realizat fără un management bazat pe specialişti, şi nu pe politruci din zona liberală păstorită meritocratic de Nicolae Robu.

Tragem un semnal de alarmă acum, în ceasul al doisprezecelea, pentru a se realiza o eficientizare reală a Colterm, pentru a se face eforturi de reducere a costurilor astfel încât această societate să poată funcţiona la parametri normali şi să nu se mai ajungă în situaţii precum cea de ieri. Dar, pentru ca timişorenii să nu fie luaţi prin surprindere, trebuie să cunoască situaţia reală a Colterm, iar datoriile acesteia sunt: către Aquatim – 15.200.000, CFR – 11.700.000, EON Gaz – 68.200.000, ANAF – 31.460.427 (eşalonat), Complexul Energetic Oltenia (furnizor de cărbune) – 23.700.00, în timp ce Primăria Timişoara are o datorie către Colterm de 5.864.597. Aceste cifre spun multe despre cum este administrat Colterm și afectează direct traiul timișorenilor abonați la compania de termoficare”, transmite PSD Timiș.

 

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*