Educație

Au început probele scrise la BACALAUREAT

Au început probele scrise la BACALAUREAT

Emoții mari pentru elevii claselor a XII-a. De azi au început  probele scrise la Bacalaureat.

Astfel, azi are loc testul de Limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternal. Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului – E)c), iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), este programată joi, 28 iunie.

Pentru susţinerea probelor scrise, peste 4.000 de candidați din Timiș sunt așteptați la examen. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș din cei 4.267 de candidați – 4.141 au urmat cursurile la „zi”, 97 de la „seral” și 29 de la „frecvență redusă”.

Afişarea primelor rezultate, care se va face în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7.30 – 8.30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*