Internațional

Accident în Ungaria cu 10 răniți, în apropierea graniței cu România. MAE: Opt români au fost răniți

Accident în Ungaria cu 10 răniți, în apropierea graniței cu România. MAE: Opt români au fost răniți

Accident în Ungaria cu 10 răniți, în apropierea graniței cu România. Opt cetățeni români au fost răniți, în urma unui accident în care au fost implicate trei vehicule – un microbuz şi un autoturism înmatriculate în România şi o maşină din Slovacia.

Accidentul rutier a avut loc duminică pe Drumul naţional 42 din Ungaria, între localităţile Berettyóújfalu şi Mezőpeterd, în apropierea frontierei cu România, a anunțat Poliţia ungară, citată de agenţia de presă MTI, conform Mediafax.ro.

Un microbuz înmatriculat în România a intrat pe contrasens și s-a ciocnit de un autoturism din Slovacia. Mai apoi, o altă mașină din România a intrat în cele două vehicule.

Potrivit Poliției ungare, zece persoane au fost rănite în urma accidentului. Şase dintre victime au fost transportate la spital în localitatea Berettyóújfalu, iar patru în oraşul Debrecen. Incidentul este în atenția Consulatului General al României la Gyula, relatează Agerpres.

„Oficiul consular a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea persoanelor afectate şi starea de sănătate a acestora. Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii oficiului consular, opt cetăţeni români au fost răniţi în urma accidentului. Dintre aceştia, şase au primit îngrijiri la faţa locului, iar ceilalţi doi au suferit răni grave şi au fost transportaţi la o unitate medicală din zonă pentru asistenţă medicală de specialitate”, a precizat MAE.

O echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular s-a deplasat, în regim de urgenţă, la locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară. De asemenea, echipa consulară se va deplasa şi la unitatea medicală unde au fost transportaţi cei doi cetăţeni români pentru a obţine informaţii despre starea acestora de sănătate.

Ancheta cu privire la circumstanţele producerii accidentului este în desfăşurare.

Sursa: libertatea.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*