Turism

Cererea pentru litoralul bulgăresc s-a mai temperat

Cererea pentru litoralul bulgăresc s-a mai temperat

Anul acesta, cererea pentru litoralul românesc este în creștere, potrivit datelor înregistrate de agențiile de turism, datorită, printre altele, voucherelor de vacanță.

„Cererea de vacanţe pe litoralul românesc a crescut în 2018. La noi a crescut cu circa 20%, pentru că am contractat mai multe camere sezonul acesta şi am vândut mai mult. Impactul emiterii şi distriburii voucherelor de vacanţă determină semnificativ creşterea inregistrată până în acest moment. Cele mai solicitate staţiuni sunt, în acest moment: Mamaia, Eforie Nord, Olimp, Neptun şi Venus, în special hotelurile de 3 şi 4 stele”, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Potrivit acestuia, se observă că cererea pentru litoralul bulgăresc s-a mai temperat, o explicaţie fiind dată şi de creşterea solicitărilor pentru Antalya, un produs cu all inclusive, cu mult diferit de cel bulgăresc.

„Totodată, politica tarifară a hotelierilor bulgari a fost diferită în acest an, în sensul că foarte mulţi nu au mai lansat ofertele Early Booking pentru piaţa din România, sau dacă le-au lansat, a fost pentru perioade scurte de timp. Pe de altă parte, un număr foarte mare de hoteluri din gama de lux, de 4 si 5 stele cu servicii all inclusive şi ultra all inclusive sunt deja în Stop Sales pentru lunile iulie şi august”, adaugă Burcea.

Totuşi, continuă acesta, românii aleg în continuare staţiunile din Bulgaria, în special Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Albena şi Nessebar.

Referindu-se la investiţiile de pe litoral, anul acesta, Alin Burcea a spus că „nu observă mari îmbunătăţiri”, în afara de faptul ca s-au lărgit plajele şi au mai apărut câteva hoteluri.

Sursa: capital.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*