Cultură

A început festivalul istoric PRIMUL RĂZBOI MONDIAL, o reconsituire istorică în An Centenar

A început festivalul istoric PRIMUL RĂZBOI MONDIAL, o reconsituire istorică în An Centenar

Eveniment inedit la Timişoara! Locuitorii au ocazia să retrăiască momente istorice care au marcat existenţa poporului român.

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș,  vă propune, în Anul Centenarului, un eveniment de marcă: Primul Război Mondial, o reconstituire istorică, care va avea loc în perioada 23-24 iunie 2018, la Bastionul Theresia. Primul Război Mondial sau Marele Război-Războiul Națiunilor a fost un conflict militar sângeros de dimensiuni globale.

Astfel, timp de două zile, în faţa timişorenilor se vor derula momente din această perioadă istorică. În organizarea Muzeului Național al Banatului, evenimentul va oferi spectacole artistice și de  reconstituire istorică puse în scenă de profesioniști, prezentări de uniforme, arme și echipament ale armatelor participante în primul război mondial, în comparație cu dotările și armamentul militarilor de azi, punerea realistă în scenă a luptelor de acum mai bine de 100 de ani, demonstrații close-up de folosire a armelor, lecții interactive de duel ofițeresc și scrimă cu baioneta, și, firește, fiecare zi de festival se va încheia cu spectacole artistice de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, însoțite de salve de tun.

Programul complet al celor două zile de festival:

Sâmbătă, 23 iunie

11:00 – 12:00 – Parada militară a participanţilor (plecare din Bastionul Theresia cu oprire în Piaţa Unirii pentru momente de reconstituire istorică)

15:00 – 20:00 – Tabără militară, demonstraţii interactive, ateliere de duel ofiţeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial

21:00 – 22:00 – ANIMA IGNIS, spectacol de lumină şi foc cu Peregrinii, Deep 6 Project şi Teatrul Portabil (prima parte).

Duminică, 24 iunie 2018

11:00 – 13:00 – ARMELE MARELUI RĂZBOI – prezentare interactivă de arme din anii Primului Război Mondial în contrast cu armamentul actual, în prezenţa membrilor grupurilor de reconstituire istorică şi a unui pluton de militari al armatei române actuale; lecţii de duel scenic şi lupte scenice cu Teatrul Portabil

15:00 – 20:00 – Tabără militară, demonstraţii interactive, ateliere de duel ofiţeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial

21:00 – 22:00 – ANIMA IGNIS – THE CONCLUSION (partea aII-a)

22:00 – Închiderea evenimentului în salve de tun – momentul de rămas-bun al artiştilor şi al asociaţiilor de reconstituire istorică.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*