Eveniment

Hoţ cu abilităţi IT. Cum a reuşit să fure de la o bancă peste 180 de mii de euro

Hoţ cu abilităţi IT. Cum a reuşit să fure de la o bancă peste 180 de mii de euro

Un bărbat de 29 de ani este cercetat de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T. pentru săvârșirea unor infracțiuni informatice.

Din investigații a reieșit că, în perioada 2015 – 2017, cel în cauză ar fi modificat neautorizat numărul de telefon și adresa de e-mail înregistrate în sistemele unei unități bancare pe numele unei femei, de 45 de ani, solicitând în numele acesteia emiterea unui card bancar, cu ajutorul căruia bărbatul, de 29 de ani, a efectuat retrageri de bani din contul acesteia, în valoare de 184.722.08 de euro.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de alterare a integrității datelor informatice, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatice, în care este cercetat un bărbat, de 29 de ani din Timișoara.

În cadrul dosarului penal, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, persoana în cauză fiind condusă la sediul poliției, pentru audieri.

Ulterior, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*