Sănătate

A doua procedură TAVI a fost efectuată la Institutul de Boli Cardiovasculare

A doua procedură TAVI a fost efectuată la Institutul de Boli Cardiovasculare

Vineri a avut loc, la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, cea de-a doua procedură de implantare a unei Valve Cardiace Aortice Percutan (TAVI), la un pacient în vârstă de 80 de ani, diagnosticat cu stenoză valvulară aortică severă, anevrism de aorta abdominală infrarenal, operat de adenom de prostată și tumoră cutanată.

Intervenția fost efectuată cu succes de către aceeași echipă complexă de chirurgi cardiaci, medici anesteziști, cardiologi intervenţionişti, echocardiografişti și personal medical special: prof. dr. Markus Linz (Germania, proctor oficial din partea firmei Edwards), prof. dr. Marian Gașpar, chirurg cardiovascular, conf. dr. Cristian Mornoş, dr. Adi Volcescu,  dr. Daniel Nica, dr. Mădălin Munteanu, dr. Ani Mornoş, asistenta șefă Livia Gheţa, asistenta şefă Gabi Mitrescu.

„Pentru anul 2018 am primit fonduri doar pentru patru proceduri (două au fost făcute), lista de așteptare a pacienților fiind deschisă, având tot mai multe solicitări. Dorim ca această alternativă terapeutică, mai ușoară, la cazurile dificile, să fie susținută și suplimentată, de către conducerea Institutului, dl manager, şef de lucrări dr. Constantin Luca și mai ales de către Ministerul Sănătății”, a precizat prof. dr. Marian Gașpar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*